SKD-Z 2015-2016 Clubkampioenschap

Verslag van speeldag 19 op 27/04/2016
Reeks1 :
Bij de wedstrijd van Stryckers versus Dardha B koos wit terug voor zijn wapen  1.f4  , na 45 min spelen werd de vrede getekend.
IMG_0354
Bij Robbé versus Dardha D koos zwart voor  d4 c5 en wit deed  dxc  wat zwart al geen openingsproblemen gaf, de zwartspeler zette eerst zijn stukken allemaal goed zoals het ook hoort en sloeg dan hard toe, een sterke partij van onze Jeugdspeler.
Reeks 2:
IMG_0355
Bij Serruys versus De Cock kwam Catalaans op het bord, zwart koos voor een zeer slechte opstelling maar wit wist hier duidelijk geen raad mee en blunderde materiaal in het middenspel, zwart won de partij.
IMG_0357
Bij Delvaux versus Cop kwam een Boedapest op het bord, wit speelde na e5  d5  en blunderde snel een pion weg met een kleine combinatie, zie diagram:
image001
Lxf2 Kxf2 en Pg4+ gevolgd door  Dxg5 in deze al slechte stelling liet wit zich ook nog eens pardoes mat zetten later !
Bij Goddé M versus Embrechts kwam een Slavische opening op het bord met  e3  waarbij zwart koos voor  Lf5  , wit ontwikkelde gewoon rustig verder en zwart koos voor een zeer raar plan met  Pe4  en verzuimde hierdoor zijn ontwikkeling, deze keer won onze jeugdspeler rechtlijnig de partij !
Bij Roegiers versus Berghs kwam een Konings-Indische op het bord met  h3 , zwart kwam onder lichte druk te staan tot Ludo een pion weg gaf, het was nog een hele klus maar Hilde won het verre eindspel !
Bij Van Dingenen versus Verbert kwam een Stonewall op het bord, zwart had mooi ruimtevoordeel en won ook de partij.
Reeks 3:
Bij Vermaere versus Geerts kwam een Veresov met  Lf4  op het bord, uiteindelijk kwam een dubbeltoreneindspel op het bord wat zwart wist te winnen.
IMG_0356
Van Laer versus Lemmens, nog in een spelfase waar er nog geen winnaar te bespeuren valt doch later is gebleken dat Jacques won.
Alain Talon / Raoul Heyndrickx
Dit bericht is geplaatst in herbekijk. Bookmark de permalink.