SKD-Z 2015-2016 Clubkampioenschap

Verslag van speeldag 20 op 04/05/2016
Op deze 20ste speeldag weer heel veel leuke en spannende partijen.
Reeks 1:
IMG_0370
Bij Schuermans versus Michiels kwam een Siciliaanse Velimirovic aanval op het bord wat altijd zeer spannende partijen beloofd te worden. Ik (Alain) heb het zelf ook eens gespeeld tegen Robert lang geleden in de handelscompetitie wat toen slecht is afgelopen voor mij. Het is wel zo dat je die variant zeer goed moet kennen of voor je het weet sta je mat ! Michiels kende duidelijk zijn zaakje niet en dacht met een schijnoffer gelijk spel te houden maar dat werkte niet, hierdoor kreeg Robert direct een winnende stelling en maakte het mooi af.
image001
….., Pxe4 ?? Pxe4 en d5    Pc3 dxLc4    Lxg7 !  whoeps !
Bij Dardha Daniel versus Ismailaj kwam een rustige Catalaans op het bord waarbij de zwartspeler, die geen openingen kent, weer op de zeer vreemde toer ging, wit won een pion en won later het toreneindspel.
Bij Dardha Bardhyl en onze voorzitter kwam een Caro Kann op het bord, wit ging verder in gambiet-stijl na  e4 c6  b3 d5  Lb2 dxe   enz, onze voorzitter dacht dat de witspeler had geblunderd, dat zag men aan zijn gelaatsuitdrukking wat uiteraard niet het geval was aangezien het een gekend gambiet is en wit krijgt zijn pion meestal gewoon later terug, al snel ging alles van het bord en de vrede werd getekend.
IMG_0371
Bij Knors versus Meulenbergs kwam een Gruenfeld op het bord waarbij wit koos voor het sluwe  3.f3  hier kan je best dan over gaan naar Benoni met  c5  enz of Konings-Indisch en dan belanden we in de Samische. Jef kende het duidelijk niet en kwam al snel onder druk te staan, wat later ging een kwal in het doosje en Rudi won het eindspel met kwaliteit meer.
Reeks 2:
Bij Cop tegen Goddé Matthias kwam een Sveshnikov op het bord, de witspeler kende duidelijk zijn opening niet en verloor vrij snel een stuk en uiteraard won onze jeugdspeler dan ook de partij !
Bij Embrechts en Serruys kwam Engels op het bord, beide heren hadden er niet veel zin in en de vrede werd getekend op de 17de zet.
Bij Verbert en Roegiers kwam een Hollandse Stonewall op het bord, zwart stond vrij snel iets beter en won in een rustige positionele partij.
IMG_0373
Bij Berghs versus Geylen kwam een Engelse opening op het bord, Leo kreeg de betere stelling maar zijn tijd was op, Hilde was zo sympathiek om niet op de tijd te gaan spelen en bood remise aan wat uiteraard in dank aanvaard werd !
Reeks 3:
IMG_0372
Bij Bruynseels en Adriaense kwam een ruilvariant van het Damegambiet op het bord, een rustige partij die eindigde in remise.
Bij Kutti en Geerts kwam een Franse ruilvariant op het bord, ook deze partij eindigde in remise.
Bij Mathé en Lemmens stond het bord in vuur en vlam, uiteindelijk won de witspeler met een aanval.
Bij Van der Steen versus Roofthoofd kwam een Londen Systeem op het bord, ook hier werd het een solide remise.
Alain Talon / Raoul Heyndrickx
Dit bericht is geplaatst in herbekijk. Bookmark de permalink.