SKD-Z 2015-2016 Clubkampioenschap

Verslag van speeldag 21 – 11 mei 2016:
Zoals gewoonlijk was het weer een leuke spannende schaaknamiddag met weer heel mooie en scherpe partijen !
Reeks 1:
IMG_0395
Bij de leider in reeks 1 Daniel Dardha versus Michiels kwam een rustige stelling (Colle) op het bord tot de zwartspeler besloot om met  Kh8 en  g5  op aanval te spelen, wit hield echter het hoofd koel en verdedigde zich zeer goed , al snel bleek dat de zwarte aanval niet doorsloeg en dat wit de touwtjes in handen kreeg. Met weinig tijd op de klok van de witspeler nam hij het remiseaanbod van Daniel aan.
IMG_0393
Ook bij Robbé en Knors kwam een Colle op het bord, zwart kreeg snel een mooi voordeel kon een aantal keren toeslaan maar zag het niet, pas later in het verre eindspel won Rudi verdiend de partij al dacht iedereen dat het remise was, de computer liet achteraf zien dat het altijd wint voor zwart.
Bij Meulenbergs versus Dardha Bardhyl kwam Jef zijn geliefkoosde Engels op het bord, wit kreeg de betere drukstelling, verloor echter in het middenspel een belangrijke pion en in het eindspel was Jef niet opgewassen tegen de eindspeltechniek van de zwartspeler.
Reeks 2:
Bij Delvaux versus Berghs kwam  1.b3  op het bord, wit blunderde een pion weg en kwam verloren te staan, Hilde blunderde op haar beurt een stuk weg dat was er te veel aan en wit won de partij.
Bij Geylen en Verbert kwam een vreemde variant van het Schots op het bord, laten we het de Verbert-Variant noemen, wit kreeg snel mooi ruimtevoordeel maar met weinig tijd op de klok zag Leo de winst niet en het werd een eindspel dat vermoedelijk remise te houden is voor zwart, wit had wel een pion meer maar met de ongelijke lopers was er bij correct spel van zwart geen doorkomen aan. De zwartspeler deed het helemaal fout en wit won uiteindelijk toch verdiend de partij.
IMG_0394
Bij Roegiers versus De Cock kwam een Colle op het bord, zwart blunderde met  Lf5  en kwam na het gekende  c4  en  Db3  in de grootste problemen. Ludo kon een pion winnen, zag het echter niet en de partij werd remise.
Reeks 3:
Bij Kuti en Bruynseels kwam een vreemde opening op het bord, namelijk  e4 e5  Pf3 Pc6 a3  het is moeilijk te taxeren wie er beter stond, de partij werd in elk geval remise.
Bij Van der Steen en Lemmens kwam een Londen op het bord, wit kreeg licht voordeel zoals meestal in deze opening en won in het eindspel.
Bij Vermaere en onze jeugdspeler Michielsen kwam een Blacmar-Diemer op het bord, ja hoor U leest het goed en de witspeler was deze keer niet “Van Laer”Θ. Al snel werd duidelijk dat de witspeler hier geen ervaring mee had, even later verloor wit ook nog een stuk en zwart verzilverde het punt.
IMG_0397
Bij Van Laer versus Roofthoofd kwam een Moderne Verdediging op het bord, wit kon in de opening een aantal keren toeslaan, deed het niet en kwam verloren te staan toen begon zwart te blunderen en wit nam remise aan in een totaal gewonnen stelling.
Toch nog even vermelden dat , in het Neventornooi, onze voorzitter onze jeugd terug met beide voetjes op de grond zette door te winnen van Matthias die voor zijn partij begon zei: “Dat word weer een puntje…”
Alain Talon / Raoul Heyndrickx
Dit bericht is geplaatst in herbekijk. Bookmark de permalink.