SKD-Z 2015-2016 Clubkampioenschap

Na een minuut stilte ter nagedachtenis van het overlijden van Jef De Jonghe begon de inhaaldag , in een ongewone rustige omgeving,  met weer mooie partijen.
Reeks 1:
IMG_0340
Onze voorzitter tegen Knors koos deze keer voor een Veresov Attack, wat ontstaat na  d4 Pf6  Pc3 d5  Lg5, zie diagram:
image001
Zwart koos voor een rustige Pbd7, of hij het zelf weet dat het die opening is dat is nog de vraag, veel attack was er niet aan want wit speelde het heel passief en kwam onder zware druk te staan. Rudi deed het in de ko-fase fout en een remisestelling kwam op het bord tot onze voorzitter een toren wegblunderde.
Bij blitzman Ismailaj kwam Siciliaans op het bord, wit verloor een pion en Grootvader Dardha liet zien hoe je een eindspel wint ! Wit verloor het eindspel kansloos.
Bij Michiels versus Meulenbergs kwam weer Grünfeld op het bord, zwart kreeg mooie druk op de damevleugel maar wit kreeg een zeer  sterke en beslissende koningsaanval en won vrij eenvoudig.
Reeks 2:
Bij Goddé Matthias versus Frans Crauwels kwam een Grünfeld op het bord waarbij zwart een enorme druk kreeg op de damevleugel en wit geen tegenkans had tot er een eindspel verscheen, daar wist zwart duidelijk geen raad mee en stil maar zeker won onze jeugd het eindspel, het moet gezegd worden dat het weer een ontsnapping was van de witspeler, Matthias in reeks 1 ontsnap je niet in zo’n stellingen hoor !
IMG_0343
Bij Geylen versus Roegiers verscheen Frans op het bord, wit koos voor de doorschuifvariant met gekend pionoffer  e4 e6  d4 d5  e5 c5  c3 Pc6  Pf3 Db6  Ld3 Ld7  voor de mindere goeden uiteraard niet  Pxd4,  zie diagram:
frans
 want dan verlies je de dame na  Ld3 cxd  cxd Pxd4   Pxd4 Dxd4??   Lb5+.  Wit had zich heel goed voorbereid en won eindelijk eens een mooie aanvalspartij.
Bij Delvaux tegen De Cock  kwam een damegambiet op het bord waar beide spelers zeer solide speelde en snel tot remise besloten.
Reeks 3:
IMG_0342
Bij de partij van Harry Geerts tegen Luc Van der Steen kwam Hollands op het bord, zwart blunderde een pion weg en wit won vrij eenvoudig.
Reeks 6:
Bij de partij  Van Tendeloo versus Vervaeke kwam  1.b3  op het bord, wit blunderde in totaal gewonnen stelling en verloor de partij met 3 pionnen meer, hiermee is de kans op de titel weg. In reeks 6 zijn maar 18 speeldagen en de kampioen is nu al bekend!
Alain Talon / Raoul Heyndrickx
Dit bericht is geplaatst in herbekijk. Bookmark de permalink.