Clubkampioenschap

Verslag van Speeldag 26 april 2017 – Ronde 19
Reeks 1:

Robert Schuermans speelde met wit tegen André Michiels en nam vandaag revanche,  André die voor een riskante variant van het “Siciliaans” koos, namelijk:  e4 c5  Pf3 Pc6  d4 cd  Pxd4 Pxd4?!  Dxd4 , kwam hiermee vrij snel in de problemen en even later kon Robert het uitmaken met een stukoffer wat zwart zelfs niet kon aannemen, het was dan ook ineens “Over and Out”.
Bij Daniel Dardha tegen Serruys koos Daniel voor de “Trompowsky” wat ontstaat na  d4 Pf6  Lg5 en won vrij eenvoudig.
Stryckers mocht het opnemen tegen Bardhyl, hier kwam wit met  e4 c5  d3 , al snel bleek dat de witspeler hier geen ervaring had met de opbouw en kwam een pion achter in een dubbeltoreneindspel dat niet houdbaar was voor wit.
Onze voorzitter met zwart tegen Erwin koos voor  d4 d5  c4 dxc  en koos na  e4  voor het vreemde  g6  , hiermee kwam zwart in een slechte variant van het “Grünfeld-Indische” terecht. Het werd een zeer scherpe partij waar wit overtuigend won.
Robbé die zoals gewoonlijk voor  d4 d5  e3  koos, speelde met wit tegen Knors en kwam heel snel onder zeer zware druk te staan, zwart koos voor  c6  en na c4  kwamen zij in het “Slavische” terecht waar wit ook nog eens een tempo weggaf met  a3  , zwart stond zeer snel op winst en Rudi wikkelde het af naar een voor hem gewonnen eindspel.
Reeks 2:
Bij Geerts versus Meulenbergs kwam het “Engels” op het bord, wit blunderde een pion weg en zat ook nog eens opgezadeld met een slechte loper ! Zwart won vrij eenvoudig.
Bij Embrechts tegen Van Laer kwam het “Engels” op het bord, een partij met wisselende kansen die uiteindelijk verzandde in ongelijke lopers met remise tot gevolg.
Bij Geylen tegen Verbert kwam “Philidor” op het bord en met een mooie combinatie won Leo de partij.
Bij de partij van Hilde Berghs en Simon Schrevens kwam ook het “Engels” op het bord, wit stond lange tijd op voordeel maar blunderde wederom omdat er weer heel veel lawaai was in de speelzaal !! De jeugd heeft zich weer bewezen ! Beste mensen als uw partij gedaan is ga dan naar het café analyseren anders breng je de spelers uit concentratie !, maar denk er aan, daar wordt ook geschaakt !! Dus doe het “stil” al was het maar uit respect voor de andere reeksen.
Stan De Cock tegen de man met de mooie knevel, Frans, hier kwam “Siciliaans” op het bord waar wit iets te ver ging, wit bood zelfs remise aan op het moment dat hij een toren achter kwam wat uiteraard geweigerd werd en zwart won overtuigend !
Reeks 3:
Zeker ook te vermelden dat Roger Bruynseels een zeer sterke partij speelde tegen de leider in zijn reeks Marc Mathé, de “Mathé-variant van het Hollands” werd helemaal geplet, een zeer sterke partij van de witspeler !
Alain Talon en Raoul Heyndrickx
Dit bericht is geplaatst in nieuws. Bookmark de permalink.