Clubkampioenschap

Verslag van Inhaaldag 6 – 19 april 2017
Reeks 1:

Bij onze Vlaamse Jeugdkampioen Miniemen (-12) Daniel Dardha kwam een “Bird variant van het Spaans” op het bord wat ontstaat na: e4 e5  Pf3 Pc6  Lb5 Pd4  en iets later kregen we volgend diagram:
hier zei de zwartspeler tegen zijn goede vriend Rik: “Ik sta gewonnen !”, ik vroeg mij al af wat ik allemaal niet gezien had want ik kreeg het gevoel dat wit beter stond en dat de pion  d3  verloren zou gaan. Daniel won dan ook vrij eenvoudig de partij.
Bij Michiels versus Schuermans kwam de ” Eric Prié-variant” op het bord na: d4 Pf6  Pf3 e6  a3  een sluwe zet wat tegen Benoni-spelers lastig is want als zwart nu  c5  zou doen kan wit nemen en daarna met   b4  ruimte nemen, zwart koos echter voor  b6  en na  Lg5 h6  Lxh6  kwamen ze in een “Torre attack” terecht, wit stond in het middenspel gedrongen maar Robert misrekende zich en moest hierdoor een stuk inleveren, wit moest nog wel nauwkeurig verdedigen maar dat deed André dan ook en kon het volle punt binnen halen.
Bij Robbé tegen Delvaux kwam het “Hollands” op het bord met het slappe  2.e3  van wit, zwart stond lang beter maar zag niet direct een winst en nam het remise-aanbod van wit aan.
Reeks 2:
Bij de partij van Geylen tegen Embrechts kwam een “Philidor” op het bord, wit had lang meer ruimte maar blunderde een pion weg en de partij verzandde in remise.
Bij de partij van Cop tegen Crauwels kwam een “Siciliaan” op het bord, zwart nam een pion op  b2  en stond hierdoor enorm achter in ontwikkeling maar plots besloten de heren tot remise.
Reeks 3:
Bij de partij van Mathé tegen Vermaere kwam een “Pirc” op het bord, het werd een partij met wisselende kansen die eindigde in een overwinning waarbij wit met de drie punten aan de haal ging.
Bij Van der Steen tegen Roegiers kwam een “London Systeem” op het bord dat ook door de top regelmatig wordt gespeeld na d4 Pf6  Pf3  en later  Lf4 e3  en  c3, het werd een heel solide opstelling van wit en de partij werd remise.
Alain Talon en Raoul Heyndrickx
Dit bericht is geplaatst in nieuws. Bookmark de permalink.