Clubkampioenschap

Verslag van Speeldag 03 mei 2017 – Ronde 20
Reeks 1:

Bij Knors tegen Dardha Bardhyl kwam een “Grünfeld” op het bord, wit ging op pionnenroof en zwart kreeg er heel veel spel voor terug, echter in het eindspel was de witspeler duidelijk de betere en won de partij.

Bij Schuermans en Delvaux kwam “Frans” op het bord, de zwartspeler had hier duidelijk weinig ervaring mee en kwam zeer snel in moeilijkheden, wit won overtuigend de partij.

Bij Stryckers en Dardha Daniel kwam een “Moderne opening” op het bord via een zetomwisseling namelijk:  f4 g6  Pf3 Lg7   e4 , na de 10de zet van zwart kwamen we in volgend diagram terecht:  
hier speelde na de zet van zwart …, f5 wit: exf7 met als opmerking: ” En passant”. Daniel reageerde direct en zei dat de pion dan op  “e5” moet staan en niet op “e6”!…Wit deed dan  h3 , zwart  Pa6  en hier blunderde Fred met  Le3 ?? zijn pion weg op  e6 . Na bvb Pd2  ipv  Le3 zou zwart een heel zware namiddag gekregen hebben, na pion verlies won zwart vrij hard.
Bij de partij van Serruys tegen Bashkim stond Rik hopeloos verloren maar gelukkig door de snelheid van zijn tegenstander kon hij ontsnappen met remise.

Reeks 2:
Bij Verbert tegen De Cock Stan kwam een “KAN-variatie van het Siciliaans” op het bord, de zwarte koning bleef in het midden en de witte stukken kwamen binnen en er was geen houden meer aan.

Bij Meulenbergs tegen Embrechts kwam een “Italiaanse opening” op het bord waarbij wit heel lang op groot voordeel stond, zwart kon echter ontsnappen met remise.

Bij COP tegen Berghs kwam een “Pirc” op het bord, zwart stond lange tijd zeer goed maar ook hier werd de partij remise.
Volgende week probeer ik ook een paar partijen van reeks 3 en 4 te doen, reeks 5 heeft al zijn ronden gespeeld, misschien wat partijen uit het Neventornooi.
Alain Talon en Raoul Heyndrickx

Dit bericht is geplaatst in nieuws. Bookmark de permalink.