Clubkampioenschap

Verslag van Speeldag 10 mei 2017 – Ronde 21
Reeks 1:

Rudi Knors had weinig problemen om met zwart te winnen van Ismailaj, in een “Siciliaan” blunderde zijn tegenstander pion  e4  weg en stond nog eens passief ook, zwart won dan ook heel eenvoudig.
Bij CM Daniel Dardha tegen Robbé verscheen een “Philidor” op het bord, zwart verloor een stuk en de partij.
(CM = Candidate Master)
Dardha Bardhyl koos tegen de “Caro Kann” van Serruys:  e4 c6  b3 , zwart kwam gelijk maar blunderde materiaal en verloor de partij.
Onze voorzitter mocht met wit tegen Robert Schuermans, deze keer koos Robert voor “Siciliaans”, zeker ook een van de favoriete openingen van zijn idool Robert James Fischer,  Robert kwam een pion voor maar het bleek zeker niet eenvoudig, zwart moest lang werken om het punt binnen te halen.
Fred met wit koos voor zijn vogeltje:  1.f4  dus zwart koos voor   b6  en zat lang met een slechte loper, ik denk dat Fred lang goed stond maar geblunderd heeft en het punt ging naar zijn tegenstander Michiels.
Reeks 2:
Meulenbergs met wit tegen Verbert koos voor  1.b4  en stond zeer goed maar doordat zijn tegenstander een onregelmatige zet deed in de tijdnoodfase verloor Jef de partij…
Bij De Cock versus Cop C. kwam het “Italiaans” op het bord, zwart koos na  Lc4  voor  h6  wat de zwarte stelling uiteraard niet kan verdragen, wit won dan ook vrij eenvoudig.
Geylen met wit speelde snel remise tegen Schrevens in een “Siciliaanse opening”.
Bij Geerts tegen Embrechts kwam “Engels” op het bord, wit kwam met een zwakke pion te zitten maar kon het juist onder controle houden om remise te maken.
Alain Talon en Raoul Heyndrickx
Dit bericht is geplaatst in nieuws. Bookmark de permalink.