Clubkampioenschap

Verslag van Speeldag 17 mei 2017 – Ronde 22
De laatste ronde van het CK 2016-2017, nu volgen nog de resterende inhaaldagen:
24 mei 2017 – Inhaaldag 7
31 mei 2017 – Inhaaldag 8
07 juni 2017 – Inhaaldag 9
14 juni 2017 – Inhaaldag 10
Spelers die nog partijen moeten spelen nodigen wij uit om de speeldata te raadplegen.

Het zeer goede weer hield de schakers van Deurne-Zuid niet tegen om te schaken ! Rudi en Erwin besloten wel om buiten te gaan spelen….
Reeks 1:

Bij de partij van Delvaux tegen Knors koos Erwin voor een zeer riskante opening:  d4 d5  c4 Pf6  cxd Dxd  Pc3 Da5  , Rudi nam net zoals vorige week een pion met risico, hield de pion bij en moest lang werken om het eindspel te winnen, hiermee komt Rudi heel dicht bij de titel.
Bij Robbé tegen Dardha Bardhyl kwam een “Colle” op het bord, het leek dat het remise ging worden, ongelijke lopers maar de betere stand van de koning en de vrije h-pion bleken toch genoeg te zijn voor winst voor de zwartspeler.

Bij Stryckers tegen Ismailaj kwam “Siciliaans” op het bord waarbij wit een kwaliteit en pion voorstond maar door de tijdsdruk ( wit nog 15 min en zwart nog 75 min !)  kon onze blitzman het nog remise maken.

Bij Serruys en onze voorzitter kwam een “Catalaans” op het bord, zwart stond lange tijd verkrampt en het leek dan ook dat wit het punt ging binnen halen tot deze in de tijdnoodfase een volle toren liet instaan, deze werd met dank aanvaard en het punt ging naar onze voorzitter.
Reeks 2:
Bij Embrechts tegen Geylen kwam een “Engelse opening” op het bord, zwart blunderde gewoon een stuk weg ! en verloor dan ook de partij.

Bij Geerts versus Berghs kwam ook “Engels” op het bord, zwart blunderde een stuk weg maar dan ging de witspeler met zijn koning naar her verkeerde veld en werden het twee stukken voor een toren en een pion, hier liet zwart de winst liggen denk ik en uiteindelijk werd het remise.
Bij Roofthoofd versus Lemmens kwam een “Bird” op het bord: 1.f4 dus, zwart kwam slecht uit de opening en wit won daarna het eindspel.

Bij Wouters tegen Mathé kwam de “Bird-variant van het Spaans” op het bord, een typische partij in Mathé-stijl die de zwartspeler wist te winnen.

Alain Talon en Raoul Heyndrickx

Dit bericht is geplaatst in nieuws. Bookmark de permalink.