Clubkampioenschap

Verslag van Inhaaldag 7 – 24 mei 2017
In reeks 1 speelde Robert Schuermans met wit tegen Dardha Bardhyl, het werd een “Siciliaanse draak” waar wit iets beter stond maar nog heel hard zou moeten werken om te winnen tot plots de zwartspeler een stuk blunderde, zeker ook door het lawaai in de speelzaal. Dardha had al twee keer gevraagd om stil te zijn maar ze wilden er niets van weten en bleven verder praten met alle gevolgen van dien ! We kunnen er niet genoeg op hameren, mensen heb A.U.B. RESPECT voor uw collega’s schakers en hou het stil in de speelzaal ! zeker als u zelf niet moet spelen en er een hele café vrij is om op gepaste wijze uw partij te analyseren of te bespreken.
Laten we maar snel over gaan naar reeks 2, hier hadden we Van Laer tegen Geylen en hier had ik het gevoel dat wit groot voordeel had maar liet het glippen en het werd remise.

Bij Lemeire versus Hellemans kwam een “Konings-Indische opening” op het bord, zwart stond vrij goed maar met weinig tijd op de klok blunderde zwart materiaal en verloor de partij.

Bacskai tegen Mertens, hier kwam een “Larsen opening” op het  bord wat dus ontstaat na  1.b3  door de ongelukkige stand van de witte stukken kon zwart met twee paarden binnen vallen en won zo materiaal en de partij.

We hebben een kampioen in reeks 4, Hofman met wit tegen Nicolay won overtuigend zijn reeks, vandaag werd het remise in een “Philidor in de voorhand”:  e4 e5  Pf3  en later  d3 c3  en  Le2  opstelling, wit stond lang beter maar de partij werd remise.  Proficiat Frank !! Voorlopig hebben wij nu al drie kampioenen: Jef, Frank en Ivo Ruts.
We moeten ook nog even vermelden dat de douchekop van Harry Geerts blijkbaar alle kleuren van de regenboog geeft tijdens het douchen en raar maar waar er zitten geen batterijen in, zij die meer info willen over de douchekop moeten het op een woensdag maar eens vragen, noteer dat je hem niet kan gaan uitproberen.
Alain Talon en Raoul Heyndrickx

Dit bericht is geplaatst in nieuws. Bookmark de permalink.