Etentje zondag 8 september 2013

 
Een dag om niet te vergeten! Het eerste etentje dat onze club organiseerde, dat was een schot in de roos! Het idee om de prijsuitreiking te combineren met een etentje en er nadien een gezellig samenzijn van te maken, dat moet het begin worden van een jaarlijkse traditie. Onze voorzitter Marc wist dat er zich enkele koks onder onze leden bevonden. Na een après schaak aan de toog ontstond zo het idee om op een zondag middag onze leden  een” koud buffet” en een “warme entree” aan te bieden. Onder leiding van chef kok Rob en sous chefs Kamiel en Leo G  werd er een buffet geserveerd waar ge letterlijk duimen en vingers van kon aflikken. Zonder de hulp van hun respectievelijke vrouw of vriendin was deze culinaire stunt waarschijnlijk niet gelukt. De bijdrage uit onze clubkas wordt met plezier gedaan want de kwaliteit en kwantiteit van dit feestmaal overtrof ruim alle verwachtingen. Volgens onze club filosofie  zijn we in de eerste plaats een schaakclub dan een vriendenclub maar zeker geen spaarkasclub!
Buiten het eten werden er ook prijzen uitgereikt. In zijn gekende stijl overhandigde onze voorzitter de laureaten hun verdiende “trophys”. En zoals het een gentleman past, zorgde hij er voor, dat de vrouwen, die een bijdrage leverden aan de goede gang van zaken in de club, niet naar huis gingen zonder bloemen. Ook al ging het hier soms om een schaduwbijdrage. Met enige trots konden wij (de overige bestuursleden) dan eindelijk onze licht geëmotioneerde voorzitter bedanken voor zijn geleverde inspanningen. Een goede fles wijn was zijn deel en daar gaat hij zeker van genieten. Een daverend applaus van de aanwezige clubleden bevestigde dat onze voorzitter en de club in zijn geheel “goed bezig” zijn.
En Marc kon het niet laten. Op het einde van de namiddag verraste hij ons met een smakelijke afsluiter onder de vorm van lekkere taart met een schaakbord motief.
PS: Merci Nora en Geert voor de helpende hand waar nodig en nu dat we toch bezig zijn, merci Familia voor het gratis gebruik van de infrastructuur. Jef DM.

Dit bericht is geplaatst in nieuws. Bookmark de permalink.