Clubkampioenschap

Verslag van Speeldag 05 april 2017 – Ronde 17
Reeks 1:

In de top drie in de eerste reeks komt niet veel verandering, alle top-drie-spelers wonnen hun partij !
Bij Daenen tegen Knors kwam een “Alaphin” op het bord, wat ontstaat na  e4 c5  c3  , zwart koos voor  d5. In het middenspel koos Serge er voor om zijn lopers af te geven tegen de paarden van zwart maar opende dan de stelling wat natuurlijk geen goed idee was, uiteindelijk werd het een dubbeltoreneindspel met een pion meer voor de zwartspeler en ook stond de zwarte koning actief, er was geen ontkomen meer aan.
Bij de partij van Serruys tegen Schuermans kwam een “Benoni” op het bord met  g3  , wit dacht lang na in de opening en kwam onder druk te staan, het was duidelijk dat Robert hier veel meer ervaring had met de opening en vrij snel moest wit de strijd staken.
Bij de partij van Daniel Dardha versus Erwin Delvaux koos Daniel voor  d4 d5  Lg5, (ECO: D00: Levitsky Attack) een van de  Specialiteiten van een zeer bekende grootmeester: “Julian Hodgson” die ook de “Trompowski” op zijn naam had, maar het was zeker niet door de opening dat zwart de partij verloor maar door een fatale blunder, hier had het zeker ook anders kunnen uitdraaien voor de witspeler.
Bij Grootvader Dardha en Michiels kwam weer de “Larsen” op het bord,  b3 e5  Lb2, zwart week af van de partij:” Dardha B versus Schuermans” van vorige week, waarschijnlijk omdat de zwartspeler de theorie niet kende, al heel snel was het duidelijk dat het niet goed ging aflopen voor de zwartspeler, hiermee won Grootvader Dardha twee weken na elkaar met  1.b3 !
Bij Robbé versus Ismailaj kwam een “Colle” op het bord, zwart koos voor een “Slavische opstelling” en de partij werd snel remise.
 Onze voorzitter speelde met zwart tegen Fred Stryckers en koos nog eens voor de “Caro Kann”, wit koos voor  e4 c6  d3 d5  Pc3 dxe  Pxe Pd7  De2 Pgf6 ??  En ja hoor, daar kwam de klassieker nog eens op het bord  Pd6 mat !! , zie diagram
Reeks 2:
Bij de partij van Van Laer versus Meulenbergs kwam een “Geweigerde Morra” op het bord:  e4 c5  d4 cd  c3 d3 , zwart mishandelde de opening en wit had verschillende manieren om te winnen maar zag het niet en de partij werd remise.
Bij de partij van De Cock tegen Embrechts kwam een “Pirc” op het bord, wit kwam een pion voor maar zwart had compensatie en bood remise aan wat de witspeler aanvaardde.
Bij de Partij van Geerts versus Geylen kwam een “Engelse opening” op het bord, na een aantal zetten hadden de heren de volgende stelling op het bord, zie diagram ! , een symmetrische stelling, wit speelde  Pd2  hier kon zwart dus perfect  Pd7  doen maar koos voor Pe7  en blunderde later een pion weg, uiteindelijk kon de zwartspeler toch nog remise maken.
Bij de partij van Verbert tegen Crauwels kwam een “Siciliaan” op het bord, het leek lang dat zart ging winnen maar toch werd de partij remise.
Alain Talon en Raoul Heyndrickx
Dit bericht is geplaatst in nieuws. Bookmark de permalink.