Clubkampioenschap

Verslag van Speeldag 12 april 2017 – Ronde 18
Reeks 1:
In reeks 1 waren er niet zoveel partijen, Schuermans speelde met wit tegen Robbé, hier kwam een “draak” op het bord waar zwart een bekende blunder deed in de opening, ik geef u de zetten:  1.e4 c5   2.Pf3 Pc6  3.d4 cd  4.Pd4 d6  5.Pc3 Pf6   6.Lc4 g6  7.Pxc6  bc   8.e5 Ph5??  9.Df3 d5  10.Pxd5!    I.p.v. Ph5 is Pg4 speelbaar voor zwart, Raymond kende dit echter niet en dus na nog geen uurtje spelen was het  1-0.
Bardhyl wint drie weken op een rij, deze keer won hij met de zwarte stukken van Delvaux die verkeerd speelde in de opening, in een “Alaphin” na  e4 c5  g6  koos wit voor  f4 ?!  en later na  d5 e5  kreeg zwart een perfecte moderne structuur op het bord en waren er iets te veel gaten in de witte stelling !
Bij onze voorzitter en Serruys kwam deze keer een “Caro Kann” op het bord, Marc met de witte stukken en al snel bleek dat de zwartspeler duidelijk veel beter de opening beheerste dan de witspeler, zwart won vrij eenvoudig.
Bij Michiels en Ismailaj kwam een “ruilvariant van de Grünfeld” op het bord, wit koos voor een zeer slap systeem met  e3  en de partij werd remise.
Reeks 2:
Bij Meulenbergs en De Cock kwam het “Engels” op het bord, het werd een rustige evenwichtige partij die eindigde in remise.
Bij Van Laer versus Geerts kwam een Thriller op het bord, in een “Franse ruilvariant” stond het bord in vuur en vlam na een 20-tal zetten, de witspeler deed in volgend diagram een echte “Tal-zet” !!  Lf5 !!
…., gxf   Dh5 Kg7  Pf5+ Kh8  en hier kon wit op slag winnen met  Lxf8 Dxf8  Tb7!  Wit koos echter voor  Tb3  en bleef ook hier nog gewonnen staan maar blunderde daarna, in volgend diagram wilde de witspeler het iets te mooi maken met  Lf4 ?? 
En toen kwam een koude douche voor de witspeler  De8 !  Oeps, dreigt mat ! en de dames gaan van het bord ! en zo kon zwart het laken naar zich toe trekken.
Bij Embrechts tegen Berghs kwam een “Koning-Indische” op het bord, zwart stond wel een pion voor maar het was blijkbaar niet genoeg voor de winst en het werd remise.
Bij Geylen versus Cop kwam “Spaans” op het bord, wit stond lange tijd beter maar de partij werd remise.
Alain Talon en Raoul Heyndrickx
Dit bericht is geplaatst in nieuws. Bookmark de permalink.