Clubkampioenschap

Verslag van Speeldag 29 maart 2017 – Ronde 16
Reeks 1:

Bij Dardha B. en Robert Schuermans kwam een “Larsen-opening” op het bord,  1.b3 , het werd een lang theoretisch duel. Robert kwam twee pionnen voor maar mede door het lawaai en weinig tijd werd er geblunderd en kon de witspeler het volle punt binnen halen !  Robert heeft nu al twee keer verloren tegen Bardhyl, wel in twee totaal gewonnen stellingen voor Robert.
Bij onze voorzitter en Daniel Dardha kwam “Siciliaans” op het bord, de zwartspeler was duidelijk een maatje te groot voor onze voorzitter, wit werd langzaam dood geknepen.
Bij Ismailaj en Delvaux kwam een “Alaphin van het Siciliaans” op het bord,  e4 c5  c3  zwart kwam naar eigen zeggen slecht testaan mar gelukkig speelde de witspeler altijd lekker snel en kon van een aantal blunders genieten en zo won zwart de partij.
Reeks 2:
Bij Cop versus Van Laer kwam een “variant van het Engels” op het bord, Jacques speelde in diagram  “Lg4 ??”
en Camiel zei:” Is da wel goe ??” en deed uiteraard  Pxf6  en de zwartspeler gaf direct op.
Bij Verbert en Geerts kwam “Frans” op het bord, een vreemde doorschuifvariant, de partij werd gewonnen door Harry.
Schrevens die met wit speelde tegen Embrechts is duidelijk niet aan een goed seizoen bezig, wit streefde naar de “Colle-opening” maar zwart had een zeer solide “Slavische opstelling” gespeeld. De witspeler overzag een dubbelaanval en even later werd het hele witte bord leeg geplukt door Jef.
Bij Cauwels en Geylen kam een “Engelse opening” op het bord wat overging in een “Siciliaanse opening”, wit speelde de oopening te passief en zwart kreeg snel een voordeeltje. Met een kleine combinatie won Leo een pion en stond gewonnen. In tijdnood blunderde hij en Frans kon mat in twee zetten, zag dit echter niet en verloor de partij.
Alain Talon en Raoul Heyndrickx
Dit bericht is geplaatst in nieuws. Bookmark de permalink.