Clubkampioenschap

Verslag van Inhaaldag 5 – 22 maart 2017
We waren reeds toe aan de 5-de inhaaldag, wij vestigen er nogmaals de aandacht op dat de lijst met geplande inhaalwedstrijden en daarbij horende data wekelijks te raadplegen is op onze website bij “Tornooien/Clubkampioenschap/Inhaalpartijen”, de lijst wordt ook uitgehangen op het prikbord. Het doel van deze planning is dat alle wedstrijden gespeeld worden voor de afsluiting van het clubkampioenschap 2016-2017.
Reeks 1:
Bij Robbé en Schuermans kwam een “Colle-opening” op het bord, wit ging iets te snel vooruit met  f4  en Robert kon met een kleine combinatie een pion winnen en de witte stelling stortte in elkaar !

Bij Michiels en Stryckers kwam een “Koning-Indische” op het bord met  f4  , de zwartspeler had hier duidelijk geen ervaring mee en kwam heel snel slecht te staan, hoewel Fred zich hard verdedigde was er geen ontkomen meer aan.

Bij Daenen tegen Delvaux  kwam een “Grand Prix” op het bord, wit kwam in het middenspel twee pionnen achter te staan maar zwart liet de witspeler toch nog ontsnappen met remise.
Bij Dardha Bardhyl en onze voorzitter kwam een “Larsen” op het bord,  1.b3  , zwart liet zich in het eindspel in de luren leggen en zo kon ook hier de witspeler ontsnappen met remise.
Reeks 2:
Bij Schrevens en Geylen kwam een “Colle-Zukertort” op het bord wat onstaat na  d4 Pf6  Pf3 d5  e3  en later  b3 Lb2 , zwart kwam eerst duidelijk minder te staan maar de witspeler deed het fout en blunderde zelfs een pion weg !  Leo dacht dat al Sinterklaas was en bood remise aan. Wat de witspeler alleen kon aannemen.
Bij Verbert tegen Cop kwam een heel rare opening op het bord, nameljk: e4 e5  Pf3 d6  tot zo ver kunnen we nog volgen, de “Philidor” maar wit koos voor  c3 Pf6  d3 tegen “Philidor”. Camille blunderde een toren weg maar speelde verder alsof hij niks achter stond en liet de witspeler zo hard zweten dat hij nog remise uit de brand kon slepen !
Bij De Cock tegen Van Laer kwam een “Siciliaanse versnelde draak” op het bord, wit won kwaliteit maar zwart had hier ruime compensatie voor een pion en alle zwarte velden. Jacques speelde het veel te passief en de witspeler nam de aanval over en won de partij.
Reeks 5:
Het bewijs was geleverd dat Ria vandaag “in form” was door op zeer overtuigende manier te winnen van de “Clubkampioen in Reeks 6” van vorig jaar,  met 1.Pf3 en laterr  b3. ((Ivo Ruts wordt dit jaar weer kampioen in Reeks 5))
Alain Talon en Raoul Heyndrickx

 

Dit bericht is geplaatst in nieuws. Bookmark de permalink.