Clubkampioenschap

Verslag van Speeldag 15 maart 2017 – Ronde 15
Reeks 1:

Robert die dit jaar ongeslagen was moest vandaag een nederlaag incasseren tegen Daniel Dardha.  Daniel schoot over heel het bord met de “Kalashnikov-variant van het Siciliaans” wat ontstaat na  e4 c5  Pf3 Pc6  d4 cd  Pxd4 e5,  Robert koos zoals meestal voor  Pb5 d6  en dan voor  g3 ,  Daniel speelde  Pf6  wat niet de beste voortzetting is voor zwart en
Robert wist dit na  Lg5 Da5+  Dd2! Pxe4  Dxa5 Pxa5  Le3! Kd8  (zie diagram) en hier ging wit in de fout met  Pxa7,  Lxa7 is rampzalig voor zwart er volgde dus echter  Pxa7 Le6! En plots was de stelling gelijk, Robert blunderde later kwaliteit weg en Daniel won daarna overtuigend de partij !

Rudi Knors mocht met zwart tegen Fred Stryckers, die koos deze keer na  e4 c5  voor c4  wat uiteindelijk na wat zet-omwisseling overging naar het “Engels”.  Rudi moest lang werken voor zijn puntje tot plots Fred Blunderde…

Bij Robbé tegen Daenen kwam het “Hollands” op het bord, wit koos voor een rare opstelling met  e3 Ld3 en Df3 , zwart kreeg al snel groot voordeel met later  d6 en  e5  en wit werd stil maar zeker plat gedrukt met een mooi punt voor de zwartspeler.
Reeks 2:
Van Laer speelde met wit tegen Verbert die “Frans” op het bord bracht met een tempo minder !!  via  e4 c6  d4 d5  Pc3 e6 ?!  e5 Pd7  f4 c5  maar de witspeler blunderde wat later een stuk weg en verloor de partij !

Bij De Cock tegen Schrevens kwam ook hier een “Kalashnikov” op het bord maar de zwartspeler had hier duidelijk geen ervaring mee en kwam heel snel verloren te staan, wit won niet op de snelste manier maar won wel de partij.

Bij Embrechts versus Cop kwam het “Engels” op het bord wat na een zet-omwisseling overging in een “Nimzo-Indische”, zwart kon inde opening toeslaan, deed dit niet, blunderde zelfs een toren weg maar geen paniek want de witspeler blunderde ook een toren weg. Dit kon dan ook niet meer anders dan in remise eindigen na beiden verloren te hebben
gestaan.
Bij Meulenbergs tegen Berghs kwam het “Engels” op het bord, zwart kreeg mooi voordeel, de partij eindigde met remise.

Bij Geerts versus Crauwels leek het of Harry duidelijk beter stond, zwart zat met een hele slechte loper, maar toch wist de zwartspeler het nog op remise te houden !

Alain Talon en Raoul Heyndrickx

Dit bericht is geplaatst in nieuws. Bookmark de permalink.