Clubkampioenschap

Verslag van Inhaaldag 4 – 22/02/2017
Vandaag werden er in hoofdzaak inhaalpartijen gespeeld, alhoewel er werden ook partijen vooruit en enkele in het Neventornooi betwist. Van de 15 inhaalpartijen die gepland waren zijn er toch 10 gespeeld.
Bij Daenen versus Knors, in het Neventornooi, kwam er een “Larsen” op het bord, wit speelde het vrij rustig en stuwde aan op remise door alles te ruilen. Serge bood het dan ook aan maar zijn tegenstander mede ook door de stand in het tornooi wilde er niets van weten en weigerde het aanbod. Rudi blunderde zelfs een pion weg maar dat zag de witspeler
gelukkig niet, uiteindelijk won op zet 75 zwart de partij.
Stryckers en Delvaux speelden al de partij uit Ronde 14 (08/03/2017), het vogeltje kwam weer op het bord:  1.f4  dus de zwaretspeler koos voor de zeer scherpe variant namelijk het “From Gambiet” wat ook Robert vorige week speelde tegen de witspeler !  Toen koos deze echter voor  2.d3  vermoedelijk had de witspeler het bekeken want alles kwam er “a tempo” uitgerold, pas toen de zwartspeler van de gekende paden afweek begon Fred lang na te denken, het werd een zeer scherpe partij die zwart wist te winnen.
Harry Geerts speelde met zwart tegen Jef Embrechts de inhaalpartij uit Ronde 10 , het werd een “Engelse” partij, de witspeler bood remise aan wat zwart afsloeg met een blunder van stukverlies ! hierna was er geen ontsnappen meer aan.

In de partij uit Ronde 2 van Heyndrickx versus Vingerhoets probeerde de witspeler de “Ponziani Opening”, 1.e4 e5  2.Pf3 Pf6   3.c3 maar werd door zwart niet gevolgd, zwart speelde  2. …., d6.  De partij eindigde dan toch in remise.
Alain Talon en Raoul Heyndrickx

Dit bericht is geplaatst in herbekijk. Bookmark de permalink.