Clubkampioenschap

Inhaaldag 4 – Woensdag 22 februari 2017
Volgende week is er weer een INHAALDAG , voor de aanvang van speeldag 15/02/2017 bracht onze voorzitter de betrokken spelers al op de hoogte.
Verslag van Speeldag 15 februari 2017 – Ronde 12
Reeks 1:
Bij de partij van Michiels tegen Knors kwam een “Colle-opening” op het bord wat overging naar het “Slavische”, zwart had een klein voordeeltje maar wit blunderde en dan was het ineens uit !

Bij Stryckers versus Schuermans kwam  1.f4  op het bord wat we al een tijdje gewoon zijn van Fred.  Robert koos voor  1.e5   wat normaal na  fxe d6  tot een zeer scherp spel leid. Maar de witspeler moest het allemaal niet weten en koos voor  d3  na  e5  waarna zwart direct eerst gelijk en daarna iets beter stond, als wit dan ook nog een stuk weggaf was het helemaal “over en out !”
Bij onze voorzitter versus Robbé kwam een “Siciliaanse opening” op het bord, wit had in de opening al geblunderd maar zwart zag het niet, uiteindelijk won de zwartspeler in het verre eindspel.

Bij het duel Delvaux versus Serruys kwam een “Nimzo-Indische” op het bord, wit had zich in de opening vergist en kwam onder zware druk te staan. Hier miste Rik een eenvoudige combinatie, zie je hem?  c3

Als u c3 schaak ! doet gevolgd door  Pe4  dan hebt u het goed bekeken !  Rik zag dit echter niet en won uiteindelijk wel in het verre eindspel.
Bij Ismailaj versus Daenen kwam een “Pirc” op het bord, wit had hier een kans op groot voordeel gemist met  Dc6+ ! ,

maar in “Blitz-stijl” zag hij dat niet en verloor het eindspel.

Reeks 2:
In de partij van Embrechts versus Verbert kwam een “Engelse opening” op het bord, wit verloor vrij snel want hij had zijn dame laten opsluiten.

Bij Van Laer tegen Berghs kwam een “Pirc” op het bord met  f4   het bleef lang gelijk tot zwart na lang spelen en vermoeidheid een stuk weggaf.

Bij de partij van Geerts tegen De Cock kwam het “Engels” op het bord, een blunder van de zwartspeler en wit won vrij eenvoudig.

Bij het duel van Geylen tegen Meulenbergs kwam een “Versnelde Draak” op het bord wat dus ontstaat na  e4 c5  Pf3 Pc6  d4 cxd  Pxd4 g6,  wit had al een mindere variant gespeeld en kwam minder te staan, Jef had het ook niet helemaal juist gedaan en uiteindelijk kwam er een eindspel op het bord met twee torens voor de witspeler en een dame voor de zwartspeler met langs beide kanten evenveel pionnen, door de tijdsdruk verloor Leo een zeer belangrijke pion en zwart won het eindspel.
Simon Schrevens en Frans Crauwels speelden al een inhaalpartij uit ronde 7  waarbij onze jeugdige speler de partij won.

Reeks 3:
Voor de partij van Bruynseels versus Vermaere was er geen verslag maar de foto kon een tipje van de sluier oplichten, alhoewel enkele stukken van zwart uit het zicht bleven probeer ik (R) een opening te creëren die lijkt op het “Konings-Indisch: Sämisch – ECO: E80), zetten: 1.d4 d6  2.c4 Pf6  3.Pc3 g6  4.e4 Lg7…, had ik gelijk.. ?? Roger of Luc weten het.

VOLGENDE WOENSDAG…..INHAALDAG !!!!

Alain Talon en Raoul Heyndrickx

Dit bericht is geplaatst in nieuws. Bookmark de permalink.