Clubkampioenschap

Verslag van Speeldag 08 februari 2017
Vandaag heel weinig volk in de club ! vermoedelijk een aantal zieken en hier en daar uitgestelde partijen. In reeks 1 werd zeer stevig geblunderd !
Na een paar snelschaak-partijen met Bashkim dacht ik eens naar de partijen te gaan kijken voor het verslag. Ik zie Daniel rond lopen en vraag hem:”Tegen wie moet je vandaag ?” , Daniel: ” Ik heb al gewonnen !!”  In de partij Dardha D. tegen Daenen speelde Serge met zwart en had blijkbaar een zware blunder gedaan waarbij hij de rokade en een pion kwijt was, hij staakte dan ook direct de strijd, de winst was voor Daniel.
Bij de partij van Delvaux tegen Knors had Rudi in een “Slavische partij” een stuk geofferd, zijn tegenstander durfde het niet aannemen omdat hij niet alle gevaren kon uitrekenen,

na  Kxh2 Pg4  Kg3 Dg5  enz…maar wit kan gewoon  Kg1 doen na Pg4!! en na  Dh4 Dd6 !!  en zwart kan opgeven !  Wit nam de loper niet en Rudi won het eindspel met een pion meer.

Bij Dardha B. versus  Robbé kwam een “Draak” op het bord, wit koos voor een rustige variant en de partij werd vrij snel remise.

Bij Berghs versus Geerts kwam het “Engels” op het bord, zwart stond lange tijd beter en blunderde een pion weg !  Hilde won na lang werken het eindspel !

Bij Van Laer tegen Crauwels kwam eerst de “Aljechin” op het bord na  e4 Pf6  Pc3  , zwart deed  c5  en na Pf3 d6  kwamen ze in een “Siciliaanse opening” terecht, zwart ging met al zijn pionnen vooruit en vergat dat hierdoor zijn eigen koning in de tocht kwam te staan, Jacques brak de stelling open en won de partij.
Bij Meulenbergs versus Schrevens koos wit zoals gewoonlijk voor het “Engels”, won vrij snel een pion, daarna nog een en de zwarte stelling stuikte in elkaar als een kaartenhuisje !

Bij Bruynseels tegen Roegiers kwam eerst rond zet 4 een “Slavische opening” op het bord, d4 d5  c4 c6  na 7 zetten werd het een “Stonewall van het Hollands”, op zet 9 was het naar de vaantjes volgens de zwartspeler, wit kon een stuk winnen, deed het fout en de partij werd nog remise.
Alain Talon en Raoul Heyndrickx

Dit bericht is geplaatst in nieuws. Bookmark de permalink.