Clubkampioenschap

Verslag van Speeldag 01 februari 2017.
Alain is terug van een dagje Katwijk aan Zee, dus een nieuw verslag.
Reeks 1:
De partij van Schuermans en onze voorzitter; net voor de aanvang van de partij: “Heb ik wit ?” vraagt onze voorzitter, “Geen idee” antwoord zijn tegenstander, “Ik zal even kijken”, “Nee ik heb wit !” , “Hà ok” , bord omdraaien dus ! Onze voorzitter deed na  e4 c5  Pf3 Pc6  d4 cd  Pxd4 Pxd4 ?! en kwam onder zware druk te staan, even later verloor zwart een pion…er na nog een en het ging van kwaad naar erger, wit won vrij eenvoudig.
Bij de partij van Robbé versus Dardha Daniel kwam een “Slavische opening” op het bord, wit speelde het heel tam en kwam iets minder te staan, zwart ruilde iets te veel stukken af en had wel een pion meer, met de ongelijke lopers was het eigenlijk niet meer te winnen als zwart perfect verdedigde. De witspeler kwam echter in grote tijdsnood en met nog 3 min KO tegen 20 min blunderde hij en kon zwart het toch nog winnen.
Bij Serruys en Dardha Bardhyl kiwam een Wolga-gambiet (ECO: A57) op het bord, wit weigerde dat met  b6  wat dus ontstaat na  d4 Pf6  c4 c5  d5 b5  cxb a6  b6 , wit kreeg lang mooi voordeel, deed het niet helemaal juist en er kwam een eindspel op het bord dat heel moeilijk te winnen was voor wit, wit mist de nodige hulp van de tegenstander, zwart blunderde en met een kleine combinatie kon wit het punt binnen halen.
Bij Knors en Ismailaj kwam een “Slavische opening” op het bord, zoals altijd speelde zwart alles “a tempo !” en Rudi won kwaliteit en ook vrij eenvoudig de partij.
Reeks 2:
Bij Verbert versus Meulenbergs kwam een “Siciliaanse opening” op het bord, wit koos het verkeerde plan en verloor de partij.
Bij Crauwels tegen Berghs kwam een “Koning-Indische” op het bord en zoals het altijd is in deze opening is het de wet van de snelste, wit op de damevleugel en zwart op de koningsvleugel, wit bleef te lang passief en zwart won overtuigend met een koningsaanval.
Reeks 3:
Bij Kuti tegen Lemmens kwam een “onregelmatige Siciliaanse opening” op het bord, namelijk  e4 c5  Pf3 d6  h3 , de zwartspeler blunderde een aantal keren en verloor de partij.

Alain Talon en Raoul Heyndrickx

Dit bericht is geplaatst in nieuws. Bookmark de permalink.