Clubkampioenschap

Reeks 1:
img_0712        
Ismailaj versus Dardha Daniel, Daniel zag en overwon in een Pirc-partij tegen Bashkim.

img_0707In de partij van André Michiels tegen Serge Daenen koos Serge voor het “Hollands”, wit speelde een zeer tamme voortzetting en al snel was alle muziek uit de stelling en werd er tot remise besloten.

img_0708        In zijn partij tegen Dardha Bardhyl kreeg onze voorzitter een remise-aanbod en nam het aan in een totaal gewonnen
stelling, bedankt voorzitter !
img_0709In een vcoruit gespeelde partij kwam bij Serruys versus Knors een “Slavische” op het bord met  e3  , wit speelde het veel te passief en zette ook nog eens zijn stukken op vreemde velden. Rudi kon het direct uitmaken, mistte zijn kans maar even daarna maakte zwart het af met een mooi stukoffer.
img_0713Bij Delvaux versus Robbé kwam een “Birth” op het bord, het werd een scherpe partij met tegengestelde rokades maar uiteindelijk werd het remise.

Reeks 2:
Erratum: Speeldag 1 op 09/11/2016:
De wedstrijd Verbert versus Embrechts is gewonnen door Jef ondanks zijn slechte stelling.
Inmiddels is het verslag van 09/11/2016 ook aangepast, sorry.
Speeldag 2:
In de wedstrijd  Schrevens versus Verbert won John deze keer van de jeugd in een scherpe Italiaanse partij.
img_0719In de partij van Embrechts versus Crauwels weigerde Jef tot tweemaal toe remise en kreeg hierdoor het deksel op de neus en verloor de wedstrijd.

img_0723Bij Van Laer tegen De Cock kwam in een eerste instantie een “Morra-gambiet” op het bord wat overging in een  c3-variant van het Siciliaans, zwart stond totaal gewonnen, wit had nog 1 minuut “KO” en Stan nog 40 minuten maar liet zich plots mat zetten achter de paaltjes.
img_0721Bij Leo Geylen tegen Hilde Berghs kwam een moderne variant op het bord, zwart kwam beter uit de opening, koos echter het verkeerde plan en wit kon het uitmaken met een mooie mataanval.

img_0711Bij Cop versus Meulenbergs kwam een “Siciliaan” op het bord, zwart wilde iets te veel van zijn stelling, forceerde en verrloor de partij.

Reeks 3:
img_0710Bij Bruynseels versus Keynen kwam een “Koning-Indische” op het bord, waar wit lang beter stond maar uiteindelijk verloor.

Bij Mathé tegen Van der Steen kwam een “Aljechin” op het bord, Marc won de partij.
Bij Wouters versus Roegiers, wit kwam met een zeer rustige opening op het bord waar zwart de overhand had, Ludo won.
img_0715Bij Lemmens tegen Vermaere kwam een moderne opening op het bord wat na lange strijd….uitmondde in de overwinning van Luc.

Reeks 4:
img_0714
Rik versus Rik, in de partij tussen Pynaerts tegen Hellemans won Rik die met wit speelde.


Extra:
img_0724Hilde had na het spelen van haar partij nog genoeg energie om zich nog te ontfermen over de schaakstukken die nazicht hoefden.

Alain Talon en Raoul Heyndrickx

Dit bericht is geplaatst in nieuws. Bookmark de permalink.