Clubkampioenschap

Verslag van Speeldag 4 – 07/12/2016
Reeks 1:
img_0802De topmatch was natuurlijk tussen de Clubkampioen Daniel Dardha en de ex-Clubkampioen Robert Schuermans, hier kwam een “Benoni” op het bord maar ging over in het “Engels”. zoals we van Robert mochten verwachten was het een zeer scherpe partij. Maar ook de witspeler bracht een kwaliteitsoffer en kreeg hiervoor mooie compensatie, zie diagram:
dardhaIn het middenspel gebruikte beide spelers heel veel tijd en uiteindelijk gaf Robert de kwaliteit terug en wit zat opgezadeld met een slechte loper versus een goed paard, dit en ook nog eens voor de witspeler minder dan 2 min KO tegen 4 min KO. Niet alleen was de witte stelling niet te houden en ook ging wit door zijn klok gaan!  Hiermee wordt het dit jaar zeer spannend aan de top.
img_0817Bij onze voorzitter deze keer een doodgewone opening, het werd een “Schotse partij” die na lang spelen in remise verzandde.

img_0815In de partij van Daenen versus Robbé kwam een “Siciliaan” met  F4  op het bord, ook wel “Grand Prix Attack” genoemd, het werd niet echt een vuurwerk-partij maar wit kreeg mooi ruimtevoordeel in het eindspel wat mooi door de witspeler omgezet werd in winst.
img_0814Bij Serruys versus Michiels kwam een”Bogo-Indische” op het bord wat overging in een “Hollandse opening”, net als vorige week kwam zwart slecht uit de opening en Rik speelde zeer sterk en won de partij.

Reeks 2:
img_0810Bij Verbert versus Van Laer kwam een “Siciliaan” op het bord, de “Taimanov-variant”, maar zwart speelde de opening niet goed en wit kreeg een gedekte vrij-pion op  d6  , uiteindelijk ging zwart ook nog mat.

img_0807In de partij van Simon Schrevens versus Stan De Cock kwam een ruilvariant van het damegambiet op het bord, Stan stond lang goed en in een beter eindspel wikkelde hij af naar een verloren pionnen-eindspel wat door onze jeugdspeler mooi werd afgewerkt  !
img_0809Bij Cop versus Embrechts kwam een “Najdorf” op het bord, het werd de “Cop-variant”  Ld3 b3  Lb2 enz en vind u zeker niet terug in de database, nu dus wel Θ, het werd een korte remise.

img_0808Bij Berghs versus Meulenbergs kwam het “Engels” op het bord, grappig is dat beide spelers dit met wit op hun repertoire hebben staan ! Jef won kwaliteit, wit kreeg hiervoor wel een pion maar in het eindspel werd deze geblokkeerd en zwart won het eindspel.
Reeks 3:
Bij Vermaere tegen Adriaense kwam via  d4 Pf6  Pc3 g6 de “Pirc” op het bord, de partij eindigde in remise.img_0803

img_0805Bij Bruynseels versus Wouters kwam een ruilvariant op het bord met als eindresultaat remise.

Reeks 4:
img_0811
Bij Lemeire tegen Hofman kwam een “Siciliaan” op het bord, wit stond lange tijd duidelijk beter en raakte het spoor kwijt en verloor de partij.

img_0818In de partij van Pynaerts tegen Goddé Paul kwam een “Koning-Indische opening” op het bord, wit stond op groot voordeel, uiteindelijk ontsnapte zwart toch nog met remise.

Reeks 5:
Bij Van Tendeloo versus Vingerhoets kwam een “Larsen opening” op het bord, voor degene die het niet kennen;  1.b3 , wit stond lange tijd beter maar de partij werd remise.
Bij de partij van Lens versus Meulemeester heb ik de opening niet gezien, wel zag ik dat de witspeler totaal gewonnen stond, maar uiteindelijk won Leo toch de partij.
Alain Talon en Raoul Heyndrickx

 

 

Dit bericht is geplaatst in nieuws. Bookmark de permalink.