CK 2019-2020 Speeldag Nr 17 – 26/02/2020

In alle reeksen behalve in reeks 1, stonden gisteren de voorlaatste partijen van het CK op het schaakmenu. We moeten zo stilaan wat gastronomische klemtonen in het verslag leggen om iedereen duidelijk te maken dat volgende week op 4 maart ons jaarlijks etentje doorgaat in het clublokaal van Royal Esso. Na het spelen van onze wekelijkse schaakpartijen schuiven wij (38 eters: spelers en eventuele partners) die dag onze benen onder de tafel.
De partijverslagen van gisteren beperken we tot twee, omdat ik slechts over één partij info heb ontvangen en de tweede gaat dan nog over mijn misbaksel.
In reeks 1 is Serge de hofleverancier van de gespeelde matchen. Bardhyl en Serge bakten er ditmaal niet zoveel van. Wit gebruikte totaal ander ingrediënten dan wij van hem gewoon zijn. Het verwachtte “midden gambiet” bleef in het kruidenrek en werd vervangen door “de Larsen-opening”. Natuurlijk trekt je tegenstander dan even grote ogen maar echt verrast was Serge niet omdat die uiteraard van alle markten thuis is. Na 16 zetten stopten ze al met koken en werd er besloten om gezamenlijk af te ruimen. Het was maar een karig maal dit keer.
In reeks 2 noteren we één vaststaand feit en dit is dat Chris Denekens  de eerste reekskampioen van het seizoen 2019-20 is. Proficiat Chris! Hirealiseerde deze stunt zonder één partij te verliezen. Zijn laatste partij tegen Robbé wordt er eentje voor de statistieken. Hopelijk morst hij niet met de punten zodat zijn statistiek van ongeslagen kampioen overeind blijft. In mijn partij tegen Kristo ging ik de experimentele toer op. We haalden de “Dronken Kameel” met Ph6 van stal. Tot zet 20 kunnen we van een evenwichtige partij spreken maar toen begon er plots iets aan te bakken. Gelukkig voor mij zag en rook Kristo niets. Pionwinst ging aan zijn neus voorbij en de zet nadien was er terug zuivere lucht in de schaakkeuken. Nu was het aan Kristo om wat mindere zetten te produceren. Zijn saus kabbelde maar bleef eetbaar. Ik meende een doorbraak te kunnen forceren op de damevleugel maar Kristo counterde gepast op de koningsvleugel. Ondoordacht gaf ik mijn betere stelling weg. Hiermee bedoel ik dat ik het voordeel van een ver opgerukte pion weggaf en tevens mijn gave pionnenstructuur verkwanselde. Kristo loste het probleem van zijn dubbel pion op en de gaten in zijn pionnenstructuur werden plots gevaarlijke open lijnen. In de complexe ontstane stelling taste ik volledig mis en partijverlies werd onvermijdelijk. Einde kookles!
In reeks 3 is Rob zeker van promotie maar nog niet zeker van de eerste plaats. Frans C is de enige
die hem nog kan bedreigen. Wat ook vaststaat is de degradatie van Wilfried en Ivo naar reeks 4.
In reeks 4 bliezen we vorige week de loftrompet over René, helaas moesten we vaststellen dat de klanken niet helemaal zuiver waren. Een fout ingevuld uitslagformulier was de oorzaak dat we René, John netjes lieten inpakken, vandaag pakken we John terug uit en laten we “den John” de René inpakken. Hierdoor komt René plots met slechte papieren te zitten. Het zal moeilijk voor hem worden om in reeks 4 te blijven. René heeft al zijn partijen reeds gespeeld en is nu volledig afhankelijk van de resultaten van zijn reeksgenoten, die nog aan de bak moeten komen.
In reeks 5 is Leo helemaal het Noorden kwijt en is hij zelfs niet meer zeker van promotie.
Hier wordt blijkbaar de gekende schaaktheorie regelmatig overgeslagen met als resultaat onverwachte schaakwendingen en dus ook niet te voorspellen uitslagen.
Jef DM
Dit bericht is geplaatst in nieuws. Bookmark de permalink.