CK 2019-2020 Speeldag Nr 16 – 19/02/2020

Reeks1: In het topduel tussen Marc en Serge kwam een Hollandse Leningrad verdediging op het bord. Aanvankelijk was het een gelijk opgaande partij met toch een licht voordeel voor wit. De weegschaal helde pas serieus over in het voordeel van Marc na een mindere paardenzet van zwart. Dit leverde wit pionwinst en een riante stelling op. De loper die het pionneke van het bord kegelde bleef tijdelijk instaan want het slaan van de schuinsmarcheerder zou Serge de kwaliteit en de partij kosten. Na enkele zetten had “the black horse” van Serge echter een veld bezet dat wit er toe dwong om zijn loper terug te trekken. Marc had dit niet in de mot en speelde een andere zet. Serge sloeg de loper van het bord en plots zag wit dat kwaliteit winnen onmogelijk was geworden want die verdomde Serge dreigde met zijn zwarte springer, in combinatie met “the lady in black”, met een mat in twee! Van een ommekeer gesproken! Wit pareerde de mat maar bleef verweesd achter met een stuk minder op het bord. Verder aandringen bleek overbodig. De weg naar eeuwige SKD-Z roem ligt nu helemaal open voor Serge. De ander gespeelde partijen in deze reeks eindigde in remise.
Reeks 2: Chris kwam tegen Kristo in een eindspel terecht waar beide spelers een pion promoveerde tot dame. Het grote verschil was dat Chris met zijn pion als eerste de achterste lijn bereikte, Kristo pas een zet later. Dit was voldoende voor de winst van Chris. John speelde remise tegen Jef DM en het paard van Jef M was sterker dan de twee pionnen die Stan er voor kreeg. Stan hoopte op een promotie van een van die mannen maar helaas voor hem verdwenen ze van het bord en kwam hij dus een paard en twee pionnen achter. Stan dacht nog een patstelling  te kunnen bereiken maar daar trapte Jef M niet in. In een inhaalpartij tussen Rik en Raymond kwam zwart zwaar onder druk te staan. Een niet gerokeerde koning en ontwikkelingsachterstand waren de oorzaak van alle ellende van Raymond. Rik moest wel correct blijven spelen maar dit deed hij ook en won verdiend de partij.
Reeks 3: In deze reeks was Marc een maatje te groot voor Jan De Groot, speelde Rob nog eens een  remiseke, ditmaal tegen Wilfried en Frans C ontsnapte aan verlies tegen Ivo, het werd uiteindelijk remise. In een eindspel tussen “de Luccen” won VdS na een eindspel met gelijke lopers maar met een pion meer op het bord.
Reeks 4: Frank hield een remise binnen bereik na zetherhaling tegen Frans en Didier was voor de tweede keer binnen acht dagen tijd, te sterk voor Roger. “Good old” René pakte John netjes in en neemt hierdoor mogelijk een optie op een verlengd verblijf in reeks 4.
Reeks 5: Wat is er aan de hand met Leo? Frans won tegen hem en zit Leo plots op de hielen in de rangschikking. Tot en met plaats zes blijkt het voor de desbetreffende spelers nog mogelijk om promotie naar reeks 4 af te dwingen.
Jef DM.
Dit bericht is geplaatst in nieuws. Bookmark de permalink.