CK 2019-20 Speeldag Nr 18 – 04/03/2020 en Avondbrunch

Een kort overzicht van wat er nog allemaal kan gebeuren in het CK.  We houden geen rekening met eventuele forfaits.
Reeks 1: Serge, Lino, Bardhyl en Patrik komen nog in aanmerking om clubkampioen te worden. Voor de laatste twee moet dan werkelijk alles meezitten. Fred, Leo en Hilde zijn de kandidaten om als derde laatste te dalen naar reeks 2. Fred zal alles uit de kast moeten halen om dit te voorkomen.
Reeks 2: Dat Chris reekskampioen is dat wisten we reeds van vorige week. Om als tweede te promoveren naar reeks 1 heeft Rik de beste papieren. Camille en Raymond kunnen enkel nog stijgen naar de elite als Rik alles verliest en zij alles winnen. Nu wil dat toch weer lukken dat volgende week tijdens inhaaldag 8 de partij Cop – Robbé op het programma staat zeker. John en Stan wuiven we uit naar reeks 3.
Reeks 3: Rob en Frans C gaan naar reeks 2 maar de kampioen is nog niet gekend. Luc V kan in “zijn” beste geval, Frans C nog  bijbenen maar in hun onderlinge duels kan Frans C een betere score voorleggen. Reeds gekende dalers zijn Wilfried en Ivo.
Reeks 4: Enkel Frans M speelt hier nog voor de pure “fun”, alle andere spelers hebben wel een reden om alles op alles te zetten.
Reeks 5: Leo, Frans, Willy en Rik spelen nog om de knikkers. Rik knikkert enkel nog mee voor promotie, de drie andere kunnen ook nog kampioen spelen.

 

Na onze wekelijkse “schaak etablissementen” was het tijd om aan onze bijzondere “après  schaak” te beginnen. Ons jaarlijks etentje dat volgde mogen we als een echte voltreffer beschouwen. Liefst 39 eters werden verwacht waarvan er spijtig genoeg één persoon moest afhaken wegens ziekte. Het deed me een groot plezier dat ouderdomsdekens Frans Bellens, René Brants en Louisa mee hun voeten onder de tafel schoven. Ook een “mercieke” voor Marcel die als taxichauffeur fungeerde voor Louisa en Frans. Op het laatste nippertjes schreven Jan De Groot en zijn echtgenote ook nog in voor het feestje en dat zullen ze zich niet hebben beklaagd. Sander, Ewa en Rudi (?) zorgden voor lekker eten en een vlotte bediening.

Kortom, “Schaken bij SKD-Z is plezant”!!!
Jef DM.

 

Dit bericht is geplaatst in herbekijk. Bookmark de permalink.