Belgisch Jeugdkampioenschap schaken 2016

De afgelopen week kampten in Blankenberge, de toekomst van de Belgische schaakwereld, voor de titel van “Belgisch kampioen”. Bij de -12 jarigen jongens moest onze toekomstige clubkampioen(???) Daniel Dardha (8.5/9) andermaal zijn meerdere erkennen in AC Mitran. Hun onderlinge partij eindigde op een remise maar niet voor het eerst werd Daniel toch weer tweede met gelijke punten. De scheidingspunten deden hem andermaal de das om. Daniel raasde als een sneltrein door het tornooi en versloeg in de meeste gevallen zijn tegenstanders in een mum van tijd. Wat moet hij nagelbijtend hebben toegekeken naar de partij van AC Mitran in ronde 8. Van uit een verloren stelling wist deze de partij nog om te buigen in winst nadat zijn tegenstander onder tijdsdruk de mist in ging. Ja Daniel, met enig chauvinisme meen ik te mogen zeggen “Geduld, uw tijd komt nog!”  In deze categorie speelden Kobus Michielsen (5.5/9) en Simon Schrevens (5/9) eveneens een mooi tornooi. Na een aarzelend begin wist Kobus zich flink te herpakken en eindigde het tornooi met een sterke sprint. Van de 35 niet geklasseerde spelers eindigde Simon 3de. Alleen dit al, is een straffe prestatie. Er waren 68 deelnemers in deze leeftijdscategorie.
Bij de -14 jarigen jongens speelde Matthias Goddé (6/9) een sterk tornooi. Als je regelmatig terug te vinden bent op de “live borden”, dan mag je spreken van een degelijke prestatie. Er waren 56 deelnemers.
Bij de -14 jarigen meisjes behaalde Lies Michielsen (4/9) een 10de plaats, net iets minder dan haar start rang (7). Er waren 17 deelnemers.
Wij vinden het tof dat onze club deze jeugdige spelers de nodige schaak- en tornooi-ervaring kan bijbrengen door ze te laten meespelen bij onze seniors.
PS: Laat de vraagtekens bij “onze toekomstige clubkampioen”  een uitdaging zijn voor alle tegenstanders van Daniel in ons clubkampioenschap.
Jef DM.
Dit bericht is geplaatst in nieuws. Bookmark de permalink.