SKD-Z 2015-2016 Clubkampioenschap

Reeks 1:
IMG_0314
Bij Meulenbergs versus Schuermans verscheen “Engels” op het bord, Jef vergiste zich in de opening en zwart kon met een “petite combinaison” de witte koning op  f2  krijgen, zie diagram:
image001
Lxf2  Kxf2  Pg4 Ke1  Dxg5
Achteraf bleek dat volgens de computer het nog perfect “ok” was voor wit maar jammer genoeg hebben we aan het bord niet de gelegenheid om die “beestjes” te raadplegen, Jef speelde het dan ook totaal fout en Robert kon vrij eenvoudig winnen.
Bij Michiels versus Stryckers kwam “Hollands” op het bord, wit koos voor een rustig systeem met  Pf3  en  Pc3  zonder  c4 , speelde te passief en zwart kreeg mooi ruimtevoordeel , kon twee keer toeslaan maar zag het niet !  Als het tijdnoodspook langs kwam zag Fred zijn voordeel verdwijnen als sneeuw voor de zon, toen hij nog minder dan een minuut op zijn klok had bood zijn sportieve tegenstander remise aan omdat hij niet “enkel op tijd” wilde winnen !
Bij Bardhyl en Knors kwam een “Siciliaans” op het bord met  b3 , zwart kreeg snel voordeel en won , desondanks het hardnekkig verdedigen van zijn tegenstander,  vrij eenvoudig de partij.
Reeks 2:
Bij Rik en Hilde kwam een “Koning-Indische” op het bord, Hilde kreeg de kans om  d5  te doen en te profiteren  van de ongedekte loper op  e3 , deed dit echter niet en kwam iets erna in de verdrukking te staan door even later nog een blunder , en zo kon de reeksleider Rik het laken naar zich toe trekken.
Bij  Van Dingenen en de man met de mooie snor kwam “Grünfeld” op het bord, wit koos weer een zeer solide variant, even later blunderde hij een pion weg en zwart wist het punt te verzilveren.
IMG_0317
Bij Roegiers tegen Delvaux kwam een “vreemde variant van het Hollands” op het bord waarbij zwart meer invloed had in het centrum en mooi voordeel kreeg, maar plots blunderde de zwartspeler een volle toren naar het stort wat in dank aanvaard werd , waarschijnlijk een paasgeschenk van de zwartspeler.
Bij Embrechts versus De Cock kwam “Kann” op het bord, deze keer was de zwartspeler voorzichtiger en nam geen pionnen op  c2  en de partij werd remise.
Reeks 3:
IMG_0315
Bij Van Laer en onze kok, Adriaense, kwam “Frans” op het bord met  4. Ld3.  Het werd een zeer scherpe partij, zwart nam iets te gulzig pionnen, wit kreeg een winnende aanval, zie diagram:
image002
Pd4 !!! En wit wint.
Na een paar slechte zetten van wit kon zwart ontsnappen met remise !
IMG_0316
Bij Roofthoofd en Geerts kwam, U raad het nooit, 1.f4  op het bord, zwart kreeg overwicht op de c-lijn en wit vocht voor zijn leven, de zwartspeler begon te knoeien en ook hier werd de partij remise.
Bij Van der Steen tegen Mathé kwam “Pools” op het bord, wat ontstaat na  d4 b5 , al snel kreeg de opening een nieuwe naam namelijk de “Mathé-variant”, de witspeler kon niets vinden tegen de Mathé-opstelling en ging ten onder.
Alain Talon / Raoul Heyndrickx
Dit bericht is geplaatst in herbekijk. Bookmark de permalink.