SKD-Z 2015-2016 Clubkampioenschap

Verslag van speeldag 18
Reeks 1:
IMG_0331
   Bij Schuermans versus Robbé verscheen Siciliaans op het bord, dat zag er toch zo naar uit na de eerste twee zetten, zwart speelde na  e4 c5  Pf3 e6   d4  het vreemde Dc7 . Robert behandelde het niet optimaal en kwam in het middenspel verloren te staan, Robert kon het remiseaanbod van zijn tegenspeler dan ook niet afslaan.
Bij Knors versus Stryckers kwam Koning-Indische in de voorhand op het bord, zwart koos zoals gewoonlijk voor een Hollandse opstelling maar speelde een slechte opstelling, wit won dan ook vrij eenvoudig deze partij.
IMG_0328
   Bij onze voorzitter en Daniel Dardha kwam Philidor op het bord waarbij de dames snel geruild werden. Wit zette zijn stukken op vreemde velden neer en al snel kreeg zwart een klein plusje, wat later won de zwartspeler ook nog materiaal en zwart won de partij.
Bij Michiels versus Ismailaj kwam  d4 d5  Pf3 Lg4  op het bord, wit kreeg groot voordeel, liet zwart echter ontsnappen en de partij verzandde in remise.
Reeks 2:
  Bij Berghs versus Van Dingenen kwam Engels op het bord, wit kreeg snel mooi ruimtevoordeel na een zeer vreemde opbouw van zwart, wit kon een aantal keren toeslaan maar speelde een totaal verkeerd plan en na heel lang gewonnen gestaan te hebben verloor ze echter de partij. De witspeler was er duidelijk niet goed van dat ze zo’n mooie stelling verloren had, dat gebeurd bij de besten, Hilde !
Bij Cop tegen Embrechts kwam een Philidor op het bord, met nemen op  d4  , beide spelers hadden duidelijk geen ervaring met deze opening en besloten dan ook in het middenspel tot remise.

Bij De Cock en Goddé Matthias kwam een Sveshnikov op het bord, zwart nam na slaan op  f6  met de g-pion terug, wat minder logisch lijkt en weer kon onze jeugdspeler ontsnappen aan een nederlaag met remise.
Bij Crauwels tegen Roegiers kwam Slavisch op het bord, beide spelers kozen voor een solide opstelling en in het middenspel besloten ze tot remise.
IMG_0332
   Bij Verbert tegen Serruys kwam Caro Kann op het bord. Wit maakte er een Blackmar Diemer van en kreeg compensatie voor zijn pion en kon na een lang gevecht het laken naar zich toe trekken en zo van de reeksleider een punt afsnoepen.
Bij Delvaux versus Geylen kwam het vogeltje op het bord,  1 f4  dus Erwin kwam slecht uit zijn opening tot Leo, nog in vakantiestemming, een volle toren weg blunderde. Het moeten niet altijd dezelfde zijn die blunderen, vorige week deed Erwin juist hetzelfde maar dat kan je nog begrijpen toen was het Pasen !
Reeks 3:
  Bij Geerts versus Van Laer kwam Engels op het bord, zwart koos voor een Koning-Indische opstelling, kwam eerst minder te staan maar in het middenspel verloor wit een stuk en zo won zwart de partij.
Reeks 4:
   Bij vader Goddé en Neefs kwam een Colle Zukertort op het bord, zijn zoon noemt het altijd de sukertaart, wit had zo wat alles wat je wil als witspeler maar zag de winst niet en de partij werd remise.
Alain Talon / Raoul Heyndrickx

Dit bericht is geplaatst in herbekijk. Bookmark de permalink.