START VAN HET NIEUWE SCHAAKSEIZOEN

Oef, gisteren begon eindelijk het nieuwe schaakseizoen! Na het jaarlijkse noodzakelijke kwaad van de AV van vorige week, startte op 11/09/2019, het echte schaakwerk.

In reeks 1 maakte Marc onmiddellijk kennis met de “girl power” van Hilde. Jan tastte het zelfvertrouwen van kampioen Patrik zwaar aan, door hem een stevige schaaktik te geven en algemeen favoriet Alain moest tijdens zijn “migraine aanval” beroep doen op zijn “blitz ervaring” om Bardhyl een halfje (bij ons 2 punten) te ontfutselen.
In reeks 2 ging Jef M verrassend de boot in tegen Kristo, spartelde John hevig tegen maar ging uiteindelijk kopje onder tegen Camille. De partij tussen Jef DM en Raymond omschrijf ik als een geruisloze remise en Chris was te sterk voor Rik.
In reeks 3 haalde Marc tegen Ivo zijn trukendoos even boven, hij offerde een toren maar kreeg er wel een matzet voor in de plaats.
In reeks 4 moest Ria in een gewonnen stelling na een blunder het hoofd buigen voor René en verloor Frans een liter zweet maar droogde John toch maar lekker af.
In reeks 5 was Raoul heel blij met de puntendeling tegen Willy en botsten nieuwkomers Ayoub en George op een sterkere tegenstander.
PS: Enkel de partijen waarvan ik iets heb gezien of mijn luisterend oor iets heeft opgevangen komen in aanmerking voor een vermelding.
Serge je mag altijd uw partij naar mij doorsturen voor een kort verslag. De volgende keer dan maar doen zeker.
Jef DM.

Dit bericht is geplaatst in nieuws. Bookmark de permalink.