CK 2019-2020 Speeldag Nr 2 – 18/09/2019

In reeks 1 herstelde Marc zich van zijn toch onverwachte nederlaag van vorige week tegen Hilde. Bashkim werd het kind van de rekening. Jan verloor een partij die hij nooit mocht verliezen tegen Serge en “den Bird” van Fred geraakte dit keer niet van de grond. Lino knipte vakkundig zijn vleugels. (Die van “den Bird hè!). Blijkbaar dwalen er ook kannibalen rond in onze club want we hebben resten van Leo teruggevonden. Hopelijk heeft Alain de vitale organen van Leo niet opgegeten, zodat we hem nog kunnen reanimeren tegen volgende week. Guy heeft nog wat inlooptijd nodig om terug op niveau te geraken en moest zijn meerdere erkennen in Bardhyl. Ja een onderbreking van enkele schaakjaren haal je niet in een handomdraai terug in.

In reeks 2 deed een ver opgerukte pion van Jef M den John zo veel pijn dat hij moest opgeven. Jef DM offerde een pion om ontwikkeling voorsprong te krijgen maar Rik behield zijn pluspion en bereidde zijn voorsprong vakkundig uit. Opgeven of wachten op een dodelijke mat waren de resterende keuzes die overbleven. Dan maar opgeven dacht Jef DM!

In reeks 3 werd nogmaals bevestigd dat beter staan niet hetzelfde betekend als winnen. Frans moest dit aan de lijve ondervinden en tevreden zijn met een remise tegen Rob. De gegevens die aan het licht komen na een stamboomonderzoek zijn geenszins een garantie op schaaksucces. Dit ondervond Luc gisteren tegen Marcel. Toch schoon dat Marcel vertelde dat hij mocht winnen.

In reeks 4 zijn de binnen gekomen resultaten het enige wat ik weet over de gespeelde partijen.

Voor reeks 5 geldt eigenlijk hetzelfde als voor reeks 4. Enkel Van de partij Raoul – Johan kan ik vertellen dat na een bizarre opening, Raoul de verdediging van de koningsstelling van Johan aan flarden schoot en Johan zijn witte vlag moest hijsen.
Jef DM.

Dit bericht is geplaatst in nieuws. Bookmark de permalink.