SKD-Z Online schaak 25/03

Vandaag werd de eerste online schaakeditie “Deurne Zuid Rapidtornooi Arena” gespeeld.
Ik heb er geenszins spijt van dat Rudi Knors  met het voorstel afkwam om een online tornooi te organiseren voor onze club. Als leek in het online schaken stond ik er eerst niet met de volle overtuiging achter. Was dit wel “iets” voor onze club?!
Na de drie online schaakuren van deze namiddag antwoordt ik volmondig “Ja”! Onmiddellijk moet ik hier volgende waarschuwing aan toevoegen, online schalen werkt als een virus, niet dat het uw longen aantast maar het dringt zich op als een, alcohol-, rookverslaving. Het voelt aan als de “sex and drugs and rock and roll” uit onze lang vervlogen jeugdjaren. Maar dat hebben we allemaal overleefd. We zullen wel afkicken van deze “Coronaschaak” als we van de overheid terug in ons clublokaal mogen komen. Ik mis onze “après schaak”!!!
We doen het volgende week opnieuw onder dezelfde voorwaarden.
Proficiat Rudi Knors alias Arnaki, Atal1968 en Harry Geerts.
Er namen 14 spelers deel aan het tornooi. Sommigen speelden onder niet te ontcijferen pseudoniemen en ik meen ook enkele gastspelers te hebben ontwaard, ook onero11 alias RH.
PS: Via onze link Deurne Zuid Rapidtornooi Arena   kan je blijkbaar onze partijen volgen zonder dat je over een inlog account  hoeft te beschikken.
Jef DM
Dit bericht is geplaatst in herbekijk. Bookmark de permalink.