SKD-Z Bekercompetitie 2022 – 20 JULI 2022

SKD-Z Bekercompetitie 2022.

Zo voorspelbaar de resultaten van de Poule Fase waren zo verrassend waren de uitslagen van de 1/8ste finale, allee sommige toch.

De surprises van de dag waren de overwinningen van Maurice en Marcel. Zij knikkerden Jef M en Leo zonder pardon uit het tornooi. Laat ons de overige resultaten dan maar als “verwacht” beschouwen. Dit wil geenzins zeggen dat er geen spannende partijen werden gespeeld. Ben gaf of verspeelde een volle toren in de opening tegen Jef DM maar kreeg hiervoor enige aanvalsdruk op een on-gerokeerde witte stelling. Fritz vond dat natuurlijk onvoldoende compensatie maar Jef DM moest zijn ogen goed openhouden om niet in een of andere onoverzichtelijke situatie terecht te komen. Even had Ben nog een kans om terug in de wedstrijd te komen, maar hij vond de juiste zet niet. Enkele zetten later vergat hij een aangevallen loper te verdedigen en toen die van het bord verdween was het dus “over en uit” voor zwart. In de partij tussen Frans en Jan bleek één pluspion van Jan uiteindelijk voldoende te zijn voor winst. Mogelijk heeft Frans hier remise laten liggen.

Chris en Marc Mathé speelde hun wedstrijd in de cafetaria. Een gehavende knie van Chris zorgde ervoor dat “trappen doen” geen evidente actie was voor Chris. Buiten de knieperikelen  bleek alles in orde met Chris want hij won vlot van Marc.

Van het overige front geen nieuws, maar de topfavorieten voor de eindwinst, Alain en Marc Moors wonnen van hun respectievelijke tegenstanders Luc en John. Ook in de wedstrijd tussen Stan en Ferenc werd de logica gerespecteerd en trok Stan het laken naar zich toe.

Alle partijen werden beëindigd binnen de voorziene speeltijd van 3 uren.

De uitslagen van de 1/8ste finale:

Talon – Vermaere 3 – 1.
Viaene – Crauwels 3 – 1.
Gauwloos – Geylen 3 – 1.
Mathé – Denkens 1 – 3.
Smets – Meulenbergs 3 – 1.
Bacskai – De Cock 1 – 3.
De Meyer – Van Gils 3 – 1.
Verbert – Moors 1 – 3.

Tornooileider (Jef De Meyer)

Dit bericht is geplaatst in herbekijk. Bookmark de permalink.