SKD-Z 23/12/2019 Kersttornooi KSK Deurne

Naar vaste gewoonte namen we met onze club deel aan het jaarlijkse Kersttornooi van onze zusterclub KSK Deurne. Op 20 december was het “Full House” in het Esso clublokaal, 6×21 ofte 126 deelnemers schreven in voor het tornooi.  Het 58ste Kersttornooi werd gewonnen door Remise Brasschaat.
Proficiat  Brasschaak!!!
Ook de resultaten van onze 2 ingeschreven ploegen mochten best worden gezien. Ik denk dat we onze strafste prestatie ooit op het bord(en) hebben gebracht. Ploeg 1 werd 3de  (4,5/6) en ploeg 2 behaalde een knappe 9de plaats (3/6). Alle uitslagen van het tornooi kan je terugvinden via volgende link:
KSK Deurne Kersttornooi 2019
Hier een kort overzicht van de geleverde prestaties van onze vertegenwoordigers.
Ploeg 1: Guy (B1) was een tikkeltje te gulzig en verslikte zich in een giftige loper. Na het slaan van die loper kwam er met een onverwachte tussen zet van zijn tegenstander een onweerlegbare matdreiging op het bord. Boeken toe voor Guy. Toen ik aan de tafel bij Camille (B2) voorbij kwam stond hij een volle toren voor. Hij durft wel eens rare dingen doen maar deze keer was het “Bingo” voor onze “Eminent Grise”. Rik (B3)  met een dubbel pion op het bord en een pion minder, betonneerde de ontstane stelling. Beide spelers konden niets ondernemen met hun overgebleven torens, dame en loper. Hun koningen stonden veilig achter de linies en het werd dus een remise.
Zoals je al gelezen hebt behaalde onze ploeg 4,5/ 6, onze overige SKD-Z-spelers wonnen dus hun partij. Jef M (B4) gaf zijn tegenstander geen schijn van kans. Die ging vrij vlug in de fout in een Engelse opening.  Luc V (B5) moest het opnemen tegen clubgenoot George, die dit keer voor KSK Deurne uitkwam. De 0-0-0 van Luc V moet George in de ontstane stelling helemaal niet hebben zien aankomen. Volgens George was deze zet, de winnende move van Luc V. Luc VdS (B6) stuurde “Het paard van Aljechin” naar de rand van het bord waar het de rest van de partij stond te niksen. Als er dan nog kwaliteitswinst bijkomt dan weet je dat Luc VdS de partij met glans won.
Ploeg 2: Frans W (B1) kwam in een gewonnen eindspel terecht maar de tijdsdruk speelde hem parten. Een blunder kostte hem zijn loper en de partij. De tegenstander van Frank (B2) kwam niet opdagen en het volle punt was dus binnen zonder zweetverlies. Gemakkelijk maar niet plezant!!!
Frans M (B3) haalde de snelste overwinning van het tornooi binnen. Na enkele zetten gaf zijn tegenstander de dame weg, die Frans M gretig aanvaarde. Ferenc (B4) is een hoffelijk man maar zijn vrouwelijke tegenstander werd zonder verpinken opzij gezet. Frans L (B5) was iets te optimistisch in zijn partijopzet. Hij ruilde zijn dame voor twee lichte stukken maar dit bleek onvoldoende om de partij naar zijn hand te zetten. Tenslotte moest Raoul (B6) drie kwartier of iets langer, wachten op zijn tegenstander. Die arriveerde nog net op tijd met de taxi, om partij verlies te voorkomen door tijdsoverschrijding. Raoul kon niet profiteren van zijn ontstane tijdswinst. Na een opening, die ooit  Carlsen fataal werd tegen Saric,  was het voor de rest van de partij vechten tegen de bierkaai. Zijn opponent gaf geen krimp meer en Raoul was eraan voor de moeite.
PS: Deze resultaten brachten ons een digitale tijdklok en een schaakset op.
Knap werk mannen.
Jef DM.
Dit bericht is geplaatst in herbekijk. Bookmark de permalink.