CK 2019-2020 Speeldag Nr 12 – 18/12/2019

Hier een kort overzicht van de stand van zaken in het CK.
In het CK hebben de meeste spelers de helft van de partijen achter de rug en kunnen we dus al enige tendensen vaststellen.
In reeks 1 heeft, zoals verwacht, Alain de beste papieren in handen om clubkampioen te worden. Hij staat momenteel op plaats twee, maar met een wedstrijd minder gespeeld. Dat de grootste tegenstand van Serge ging komen is een aangename verrassing. Hij staat op kop in de reeks en is van plan om zijn huid duur te verkopen. Patrik heeft het moeilijk om zijn draai te vinden in de aan gang zijnde competitie en Lino heeft heel wat wedstrijden in te halen. Toch verwacht ik nog vuurwerk van beide heren. Eigenlijk zal na Nieuwjaar, wanneer de twee inhaaldagen achter de rug zijn, meer duidelijkheid ontstaan.
In reeks 2 maakt Chris het statuut van topfavoriet duidelijk waar en is Camille de surprise van de reeks. Tussen Frans, Rob, Jan en Marc zal het in reeks 3 gaan voor plaatsen 1 en 2, die recht geven op promotie. In reeks 4 schoot Maurice fel uit de startblokken maar zit momenteel in een schaakdip. Hierdoor neemt Frank een grote optie op de eindoverwinning, ook al zijn we nog maar net halfweg de competitie. Frank bleef tijdelijk onder de radar omdat hij als eerste een bye had en wat partijen moest missen. Zo komt een goede score niet onmiddellijk aan het licht. In reeks 5 lijken Leo en Frans op weg naar reeks 4. Spijtig genoeg hebben we in deze reeks, reeds enkele forfaits genoteerd.
Jef DM.

Dit bericht is geplaatst in herbekijk. Bookmark de permalink.