SKD-Z 2015-2016 Clubkampioenschap

Inhaaldag 5: 23/03/2016: Wat je op zo’n schaaknamiddag allemaal hoort….een conversatie tussen twee schakers, ik citeer: “Remise ? , Ja goe gespeeld, ge stond verloren hé, nu nie meer hé, nee heb het verknoeid,  stond drie pionnen voor maar verliezen ging ik zeker niet doen hé…..ondertussen proberen de andere schakers dan rustig na te denken met dit soort conversaties op de achtergrond…
Reeks1: Bij Jef Meulenbergs versus Dardha Daniel kwam een “Grünfeld” op het bord met  e3  waarbij zwart verzuimde om  c5  te spelen en eerst  Pc6 , later speelde zwart wel  c5  maar het paard stond niet alleen slecht op  a5  wit kreeg ook het betere spel na  e3-e4 , zwart verloor kwaliteit en even later won Daniel ook nog een stuk. Sterke partij van wit !
IMG_0277
Bij Robbé versus Dardha Bardhyl kwam  d4 c5  dxc  op het bord wat na het zeer solide spel van wit eindigde in remise.
IMG_0280
Reeks 2: Bij Verbert versus Berghs kwam een KI op het bord waarbij zwart snel voordeel kreeg. Later in de partij speelde “de vermoeidheid” Hilde lelijk parten en haar voordeel verdween zoals sneeuw door de zon. Ondertussen geraakte John in serieuze tijdnood. Hij vond de juiste zetten niet meer en zo won zwart uiteindelijk  verdiend de partij.
IMG_0279
Bij Crauwels versus Delvaux zagen we een Oud-Indische Reverse op het bord komen waarbij wit een actie op de damevleugel begon en hiermee het centrum verwaarloosde. De witte stelling stortte dan ook als een kaartenhuisje in elkaar, een sterke partij van de zwartspeler.

En de jeugd slaat weer toe, bij de partij van Matthias Goddé tegen Leo Geylen stond een “Pirc” op het bord, Leo kreeg een aantal keren groot voordeel maar koos het verkeerde plan en blunderde materiaal weg.
Alain Talon / Raoul Heyndrickx

Dit bericht is geplaatst in herbekijk. Bookmark de permalink.