SKD-Z 2015-2016 Clubkampioenschap

Ook vandaag op speeldag 15 weer een leuke schaaknamiddag in Deurne-Zuid met weer overal boeiende partijen.
Reeks 1: Bij Stryckers versus Schuermans kwam er het Konings Gambiet op het bord. Robert speelde uiteraard  de Fischer-variant en had duidelijk meer ervaring met de stelling dan de witspeler, wit stond niet alleen een pion achter maar zijn stukken stonden ook een beetje ongelukkig, met nog een kleine combinatie won Robert ook nog de kwaliteit en wit spartelde nog lange tijd door maar er was geen redden meer aan.
IMG_0253
I
n de Dardha familie mocht de jongste, Daniel, met zwart spelen  tegen zijn opa. Bardhyl was duidelijk onder de indruk van de partij van vorige week tegen Robert want ook hier kwam  1 b3  op het bord. Daniel koos voor  g6 Lb2  Pf6 Lxf6  ex  wat ook de wereldkampioen speelde tegen Jobava in Wijk aan Zee, stil maar zeker kreeg Daniel sterk initiatief op de damevleugel, de witte koning moest ook nog eens naar voor en werd daar dan mat gezet !  De jeugd was hier duidelijk een maatje te sterk !
IMG_0254
Bij de partij van Jef Meulenbergs versus Bashkim kwam een vreemde variant van het Slavisch op het bord, het was de eerste keer dat ik Bashkim lang zag denken, ,Jef mistte twee keer achter elkaar de winst, zie diagram:
Pos5
Lxh7!! Kxh7  pg5 bv Kg6 h4!  of  Kg8 Dh5
Wit speelde echter de korte rokade: O-O.
Zwart speelde a tempo en uiteindelijk offerde Jef toch op  h7  wat zwart niet aannam en  Kh8  speelde, wit stond dan niet alleen een pion voor ook kon hij het uitmaken. Jef was zo onder de indruk van het blitzspel van zijn tegenstander dat het nog verzandde in remise !.
IMG_0256
Bij de partij van onze voorzitter en Michiels kwam Marc met het vreemde  e4 c5  d4 cd  Dd4 Pc6  De3  af. André speelde een fout plan hierdoor kreeg wit een sterk paard op  d5  en ook greep op de stelling. Marc ging dan ook in de fout en kwam verloren te staan en bood remise aan, de zwartspeler zag niet dat hij een stuk won en nam het aanbod aan, het is nog geen Sinterklaas hé André Θ
IMG_0257
Reeks 2: Bij Jef en Hilde kwam het “Engels” op het bord wat overging naar het Koning-Indisch (KI), zwart kreeg een sterk paard op  e5  en een mooie diagonaal maar zwart koos even later het verkeerde plan en de partij eindigde in remise.
Bij Serruys versus Delvaux kwam een Grünfeld op het bord waarbij de zwarte stukken zeer ongelukkig kwamen te staan, zelfs met twee pionnen meer maar met zeer weinig tijd op de klok werd het toch remise.
Bij de wedstrijd tussen Ludo en Camiel kwam een Colle op het bord, zwart koos voor een Grünfeld-opstelling en kreeg wat meer ruimte. In het middenspel offerde Camiel een stuk voor vier pionnen en won verdiend de partij.
Bij Van Dingenen versus Geylen kwam een Zuka op het bord van het Koning-Indisch, wit kreeg de c-lijn en ruimte-overwicht, waarschijnlijk kon zwart het nog wel houden maar blunderde een toren weg en toen was het direct gedaan.
De Cock Stan en John Verbert speelde Italiaans, wit kreeg snel voordeel na zeer passief spel van zwart, de witspeler blunderde een toren weg maar won toch nog de partij.
Reeks 3: Weens bij de partij  Van Laer tegen Mathé met  Lc4, het werd een zeer scherpe partij die toch verzandde in remise.
Bij Vermaere en Renty kwam een heel rare opening op het bord voorlopig zou ik dat de “Vermaere-Opening” noemen, zwart kreeg een sterk loperpaar en druk op de witte stelling, won later ook een stuk maar blokkeerde achteraf op een verkeerde manier de pionnen van wit en zo ontsnapte Luc met een remise.
A. Talon / Raoul H
Dit bericht is geplaatst in herbekijk. Bookmark de permalink.