SKD-Z 2015-2016 Clubkampioenschap

Reeks 1: Dardha D versus Knors  e4 c5  Pf3 e6  d3  Daniel ging in de voetsporen van Fischer en koos voor KI, in de voorhand speelde het naar mijn mening iets te passief en wit kreeg mooi voordeel en met een mooie koningsaanval besliste hij de partij !
IMG_0234
R
obbé vs Meulenbergs: hier kwam een “Colle” op het bord, zwart kwam in het middenspel met een minderheidsaanval en won overtuigend.
Onze voorzitter mocht het opnemen tegen Fred Stryckers, hier kwam “Skandinavisch” op het bord met  Da5  . Onze voorzitter zei mij achteraf aan de bar tussen pot en fruitsap Θ:” ja hij kwam met zijn dame vroeg buiten en zelfs daarna naar   a5  lijkt mij ook niet goed”. Ik zei hem: ” dat is wel de hoofdvariant met zwart !”, maar in het middenspel raakte Fred de pedalen kwijt en moest hierbij ook een pion inleveren en onze voorzitter won terecht later het eindspel.
Bij Schuermans vs Dardha B kwam Robert met zijn geheim wapen af:  “1b3”. Grappig als we weten dat zijn tegenstander in de heenronde zelf met  b3  tegen Robert begon, zwart koos voor  Pf6 Lb2  e6 Lb2  het werd een rustige partij, de dames werden wel snel geruild maar de witte stukken stonden duidelijk beter en met mooi laveerwerk won Robert overtuigend het middenspel.
IMG_0247
Reeks 2: Bij Roegiers vs Goddé M kwam een “Catalaans” op het bord met een dubbel fianchetto,  in het verre eindspel bewees de jeugd niet alleen theorie te kennen maar ook eindspelen !  Matthias won overtuigend in een toreneindspel, zijn vrijpion op de b-lijn was fataal !

Bij Leo Geilen vs Jef Embrechts verscheen zoals bij de grote jongens het “Spaans” op het bord, zwart koos voor  3 Pf6  wat dus een “Berlijner” ging worden maar na  O-O  van wit koos zwart voor  d6  plots kwam een “Steinitz” op het bord, wit kreeg groot mooi ruimtevoordeel jammer genoeg blunderde Leo in zijn slechte vorm en hierdoor won zwart de partij.
In het duel Cop versus Berghs kwam een “moderne” op het bord, waarbij wit  Pxe4  toeliet, de reden dat ze dus  De2  spelen !  e4 g6  d4 Lg7  Pc3 d6  Lc4 Pf6  O-O Pxe4! , normaal doet wit  De2  om dit te verhinderen…. Later in de partij gaf Hilde haar loper van  g7  tegen een paard en kreeg hierdoor problemen op de zwarte velden maar witspeler speelde het dan op zijn beurt weer verkeerd en Hilde kon met een compbinatie de partij winnen, zie diagram.
Diagram verslag 09032016
Wit speelde hier  Lf4  met het idee  Te7  maar kreeg een koude douche na  Da4!! dreigt mat en stuk winst, Camiel gaf dan ook sportief op.
Serruys koos weer voor zijn geliefkoosde “Caro Kann” tegen Van Dingenen, wit koos voor een zeer rustige variant van de ruilvariant in een min of meer gelijke stelling werd hier ook geblunderd en hiermee won Rik zijn partij.
Reeks 3: Jan Roofthoofd koos in zijn partij tegen Mathé zoals gewoonlijk voor zijn geliefkoosde moderne verdediging wat uitmondt in een “Pirc”, Jan kwam helemaal gewonnen te staan maar blunderde en verloor de partij.
Reeks 4:
IMG_0246

Simon Schrevens won zijn partij tegen Frans Mertens.
Reeks 6: Bij de partij Lens versus Ria Van Tendeloo (die ook haar verjaardag vierde) kwam ook een “Pirc” op het bord, Ria won vrij eenvoudig.
A. Talon / Raoul H

Dit bericht is geplaatst in herbekijk. Bookmark de permalink.