Clubkampioenschap

Verslag van Speeldag 08 maart 2017 – Ronde 14
Reeks 1:
Alle ogen waren uiteraard gericht op de partij van Daniel Dardha tegen de leider in het klassement, Rudi Knors. Het werd een “Slavische partij”, ik had het gevoel dat de witspeler hier niet veel ervaring had met die opening want al vrij snel kreeg zwart het initiatief. Wit maakte ook in het eindspel nog eens een fatale fout hierdoor kreeg Rudi een vrije  “a-pion” die
niet meer te stoppen was !
Rik Serruys was duidelijk nog niet  over zijn verliespartij tegen Fred Stryckers.  In een aangenomen “Dame-Gambiet” tegen Robbé nam hij geen risico en de partij werd snel remise.
Bij onze voorzitter tegen André Michiels kwam via  e4 c5  c3 e6  d4 cd  cd d5  een “Franse opening” op het bord, ook hier snel remise.
Bij Daenen versus Dardha Bardhyl kwam een “Koning-Indische in de voorhand” op het bord, wit overzag een  Pb4  en kon hierdoor materiaalverlies niet meer verhinderen en moest even later de hand uitsteken.
Reeks 2:
Bij de jonge Simon Schrevens en de man met de tweede jeugd Jacques Van Laer kwam een “onregelmatige variant van de Benoni” op het bord, wit stond lange tijd op groot voordeel, blunderde echter en verloor de partij.
Bij Berghs versus Verbert kwam de “Engelse opening” op het bord, zwart leek lang het initiatief te hebben maar wit verdedigde zich zeer taai en Hilde won de partij.
Bij de partij van Geylen versus De Cock kwam een “Siciliaan” op het bord, wit kwam minder te staan, kwam er terug helemaal uit en stond ,denk ik, zelfs op winst toen de zwartspeler remise aanbood, met niet veel tijd meer op de klok nam Leo het “halfje” aan.
Bij de partij van Cop versus Geerts kwam een ruilvariant van het “Dame-Gambiet” op het bord, beide heren amuseerde zich  tot dat de partij uitdraaide op remise.
Bij de partij van Crauwels versus Meulenbergs kwam de “Engelse opening” op het bord, zwart stond beter maar moest na lang spelen toch berusten in remise.
Reeks 3:
Bij Lemmens tegen Wouters kwam een “Italiaanse opening” op het bord met de variant “4-Paardenspel”, zwart kreeg een enorme druk op de witte koning met een loper op  b7 , won ook de kwaliteit en later ook de partij.
Alain Talon en Raoul Heyndrickx
Dit bericht is geplaatst in herbekijk. Bookmark de permalink.