Clubkampioenschap

Verslag van speeldag 11 januari 2017
Reeks 1:
Bij Serruys versus Dardha Daniel kwam een “Koning-Indisch” op het bord, wit offerde een pion, kreeg hier niet voldoende spel en zwart kreeg de touwtjes in handen en won de partij.

Bij Schuermans versus Daenen kwam een moderne verdediging op het bord, Robert die in vorm blijkt te zijn, (die op dit moment een ijzersterke Liga aan het spelen is met o.a. winst tegen Van Herck en Penson !), bleek een maatje te zwaar te zijn voor Serge. Zwart kwam vrij snel onder druk te staan al kon zwart wel in het middenspel beter spelen en het de witspeler knap lastig maken. Zwart gaf bijna gedwongen een stuk om ademruimte te krijgen, wit blokkeerde de pionnen en won het eindspel.
Bij Michiels tegen Delvaux kwam een “Caro Kann doorschuifvariant” op het bord, deze keer offerde André eens niet ! en hield braaf zijn stukken bij. De zwartspeler had duidelijk niet veel ervaring met de opening en kwam snel onder zware druk te staan, verloor later een kwaliteit en de partij.
Bij Grootvader Dardha en Stryckers kwam een midden-gambiet op het bord wat de witspeler altijd speelt, namelijk  e4 e5  d4 ed  Dd4 Pc6  De3 , het werd een theoretisch duel dat de zwartspeler al een aantal keren had gewonnen in het verleden. De witspeler had het duidelijk bekeken vermoedelijk met zijn zoon of kleinzoon en Fred verloor de kwaliteit en kwam verloren te staan! Wit overschatte echter zijn stelling en gaf iets te veel pionnen weg zodat de zwartspeler op winst stond, deze blunderde dan weer op zijn beurt en zo won wit toch nog de partij.
Bij Crauwels versus De Cock kwam een “Benoni Reverse” op het bord, deze keer blunderde Stan eens niet een gewonnen stelling weg en won vrij overtuigend.

Bij Meulenbergs versus Geerts kwam een “apenopening” op het bord: “1.b4”, wit zat in het middenspel opgezadeld met een slechte loper en een achtergebleven pion, de zwartspeler liet echter wit ontsnappen met remise.

Bij Van Laer versus Embrechts kwam een “Morra” op het bord: “e4 c5  d4 cd  c3 , zwart koos voor g6 en na Pf3 nam hij toch nog op  c3  daar is   d3  aangewezen voor zwart ! wit kreeg al snel druk met  Lc4 en Db3, zwartr moest dan wel  e6  doen en na  Pb5  was het eigenlijk al over en uit, zwart spartelde nog lang maar de witspeler liet zich niet van zijn melk brengen en won de partij.
Onze Jeugdspeler Schrevens blunderde in de opening in een “Koning-Indische partij” een pion weg, zwart stond totaal gewonnen maar liet de witspeler even ontsnappen zodat zwart nog tot in het verre eindspel moest zwoegen om te winnen, vermoedelijk kon de witspeler remise maken maar kwam ervaring in het eindspel te kort.
Bij Verbert versus Geylen kwam een “Pirc” op het bord, wit koos voor de rustige voortzetting met  h3  en  Le2 en  Pf3 , zwart koos het verkeerde plan en zijn toren kwam opgesloten te zitten, de witspeler profiteerde er echter niet van en zwart ging over de afgrond heen, ook bleek achteraf de witspeler nog “mat in een” gemist te hebben ! Houdini was er niks tegen maar Leo won!
Reeks 3:
Bij Mathé versus Bruynseels kwam een “Philidor” op het bord, het zwarte paard op  h5  stond lang buiten spel maar de partij eindigde toch in remise.
Reeks 5:
De Thriller van de dag was zeker Ruts Louis tegen Ria Van Tendeloo, de zwartspeelster stond een stuk achter tegen geen compensatie maar de witspeler die ook een zeer snelle speler is, blunderde zijn dame weg en zo won zwart toch nog de partij !
Nadat de partijen gespeeld waren konden wij nog genieten van een lekkere appelbol of worstenbrood van de warme bakker, natuurlijk ook van de consumptie die er bij hoorde.
De Illustrator en commentator van dienst, Alain Talon, in actie om illustratiebeelden vast te leggen.
Jef De Meyer, aandachtig aan het zoeken naar de beste zet !

EXTRA:
Volgende inhaaldag (Nr 3) is op woensdag 25 januari 2017 ! Te spelen partijen staan op de website bij “Tornooien / Clubkampioenschap” en hangen ook uit op het prikbord.
Raoul Heyndrickx (editor van dienst)

 
Dit bericht is geplaatst in nieuws. Bookmark de permalink.