Clubkampioenschap 2018-2019 – Speeldag Nr 5 – 24/10/2018

Bron: Verslag en foto’s van Alain Talon:
Deze keer het verslag met wat vertraging ….
Ook vandaag weer spanning ten top , we mogen toch wel zeggen dat Berghs heel overtuigend won tegen Michiels,  in een Pirc-opening kreeg zij het betere eindspel wat ze zeer fraai omzette naar winst,  knap gedaan Hilde !
Een heel snelle remise tussen Bardhyl en Bashkim,  ikzelf (Alain) kwam binnen rond 15 uur en de heren hadden al
gedaan !!

Bij Denekens en Robbé  kwam een Siciliaan op het bord, wit had duidelijk meer ruimtevoordeel en ook enorm veel tijdsvoordeel, het puntje ging naar de witspeler .

Bij Daenen en Delvaux kwam een zeer scherpe Ponziani op het bord wat ontstaat na  e4 e5   Pf3 Pc6  c3,  wit kon al veel sneller winnen, mistte deze kans maar won uiteindelijk dan toch later het eindspel.

In reeks twee hadden we een zeer scherpe Siciliaanse partij op het bord tussen Stan De Cock en Jan Viaene , wit offerde een stuk en zwart kon er niet meer uit,  sterke partij van de witspeler.

Bij Van Laer en Cop  kwam men via een Aljechin e4 Pf6 in een Pirc terecht na 3 Pc3 d6  d4 g6,  het was duidelijk te zien dat de zwartspeler hier geen ervaring mee had met deze opening,  al snel kwam zwart in zeer grote problemen en moest al snel de strijd staken.

Leo Geylen  met wit tegen Jef Embrechts: hier kwam een Spaanse opening op het bord,  wit stond slecht maar wist met een verloren stelling remise te houden,  zwart blunderde zijn dame weg maar de witspeler had nog minder dan 2 minuten en zwart bood snel remise aan wat wit aanvaardde door de tijdsdruk.

OPMERKINGEN:
– Wij ontvangen nog altijd uitslagbriefjes die niet volledig zijn ingevuld, het is wel een vereiste dat minstens de namen van de spelers zijn ingevuld, soms vergeet men het uitslagbriefje in te vullen… dan ontbreekt natuurlijk de uitslag in de rangschikking.
– Wij mogen er ook op wijzen dat men zelf instaat voor het terugbrengen van het leeggoed, er is geen terrasbediening en ook boven is men zelf verantwoordelijk voor het terugbrengen van het leeggoed.
Dank voor jullie medewerking.
Raoul Heyndrickx

Dit bericht is geplaatst in herbekijk. Bookmark de permalink.