Clubkampioenschap 2018-2019 – Speeldag Nr 4 – 17/10/2018

Verslag en foto’s van Alain Talon:
In reeks 1 hadden we vandaag Hiel met wit tegen Michiels. Hier kwam een Franse ruilvariant op het bord waar wit in het middenspel groot voordeel kon krijgen,  wit miste echter deze kans en al snel gingen er de stukken van het bord en besloten beiden heren om het punt broederlijk te delen .
Bij Berghs en Denekens kwam men via het engels in een Benoni terecht waarbij zwart in het nauw werd gedreven , een kat die in hoekje word gedreven maakt rare sprongen en zwart besloot om een stuk te geven tegen twee pionnen met compensatie en tactische kansen waarbij wit het heel correct moest verdedigen om niet in het nadeel te komen,  net op
tijd bood zwart een tactische remise aanbod wat wit aanvaardde .
Bij Robbe en Daenen kwam een Hollandse opening op het bord,  de partij bleek heel de tijd in evenwicht te blijven en er werd remise besloten .
Bij Meulenbergs en Geylen kwam een rustige opening op het bord,  in damegambiet werden de stukken geruild en werd het remise .
Bij Jef Embrechts en onze voorzitter kwam een Engelse opening op het bord,  wit had heel de tijd een duurzaam voordeel
Bij Crauwels en Van Laer kwam een Benoni op het bord,  zwart stond lange tijd minder maar de witspeler liet het in remise verzanden.
Bij Viaene en Cop kwam een Aljechin op het bord,  zwart verliet al heel snel de bekende paden maar hier wist de witspeler duidelijk geen raad mee en moest al heel lang vechten voor zijn leven maar de zwartspeler beet zich als een pitbull vast en liet zijn prooi niet meer ontsnappen .
Raoul Heyndrickx
Dit bericht is geplaatst in nieuws. Bookmark de permalink.