CK 2019-2020 Speeldag Nr 5 – 16/10/2019

In reeks 1 regende het gisterenmorgen  buiten water ook afzeggingen. Van de partij Fred – Alain is er veel en niets te zeggen, niets dan maar. Bashkim raasde in ijltempo voorbij Guy en Serge – Marc eindigde in remise. In de Reti opening van Serge was het zwart die het initiatief overnam. Wit rokeerde lang en Marc besloot zijn rokade uit te stellen om de koningsvesting van Serge te bestoken. Met succes mogen we zeggen. Zwart loste echter zijn greep en zo ontsnapte wit uit de houtklem van Marc. Uiteindelijk kon Serge eeuwige schaak afdwingen met het reeds aangehaalde resultaat als gevolg.
In reeks 2 opende Jef M zoals gewoonlijk met c4, dit maal tegen Jacques. De Engelse opzet vloeide over in een Konings Indische variant. Zwart liet zijn dame buitenspel zetten en daar profiteerde wit maximaal van met winst als gevolg. Jef DM verkoos een zeer behoudende gesloten Siciliaan te spelen tegen Stan. Zwart kreeg het initiatief maar zette niet door en stelde na 18 zetten remise voor. Omdat er nog te veel stukken op het bord stonden in een partij die nog alle kanten uit kon, besloot Jef DM verder te spelen. Na het verdwijnen van de torens doorbrak wit het ontstane evenwicht. Hij offerde een paard voor 2 pionnen maar hield een eeuwige schaak als veiligheid achter de hand. Zwart had dit ook in de smiezen en stelde een 2de maal remise voor. Een tweede maal weigerde wit het aanbod en de stelling werd niet eenvoudiger toen wit besloot om een derde pion te veroveren. Zwart verdedigde ipv in de tegenaanval te gaan. Remise was nog steeds mogelijk maar Stan blunderde en kon Jef DM niet meer van promotie houden.
In reeks 3 won Rob met zwart de topper tegen Marc.
In reeks 4 blijft Maurice zonder te spelen aan de leiding maar wordt op de hielen gezeten door Frank, die momenteel  een foutloos parcours aan het rijden is. Ria profiteerde van een onaandachtig moment van John die hierdoor zijn dame en de partij verloor.
In reeks 5 staat Leo  met een ijzersterke 5 op 5 ongenaakbaar aan kop van de rangschikking.

Dit bericht is geplaatst in nieuws. Bookmark de permalink.