CK 2019-2020 Speeldag Nr 15 – 05/02/2020

Reeks 1: Lino liet een kostbare steek vallen tegen Bashkim. Hij kan nog altijd na het spelen van al zijn inhaalpartijen, op gelijke hoogte komen met Serge maar dan moet hij een feilloos parkoers afleggen. En wie weet, als er twee honden vechten om één been dan loopt de derde (Marc) ermee heen. Serge ontfutselde Leo in het middenspel een pion en in een eindspel met gelijke lopers en met een pion meer bleek dit genoeg voor winst na enkele mindere zetten van zijn tegenstander. Ongeveer eenzelfde scenario in het eindspel tussen Marc en Fred met Marc als winnaar. Hilde had zich goed voorbereid tegen Bardhyl. In de opening offerde zij een pion voor ontwikkelingsvoorsprong. Het werd uiteindelijk een race naar promotie en remise.
Reeks 2: Drama bij Rik, die in een gewonnen stelling een toren weggaf aan John. Dit geschenk kwam heel goed van pas voor John die deze overwinning goed kan gebruiken om in reeks 2 te blijven. In een betere stelling speelde Chris remise tegen Jef DM. Kristo en Stan deelden eveneens de punten. In zijn drang om te winnen liep Jef M tegen een fameuze “bec de gaz” tegen Camille en bleef met lege handen achter.
Reeks 3: Frans C liet zich ringeloren tegen Marc en zag een gewonnen stelling veranderen in een remise. Intussen stoomt Rob zonder omkijken door naar reeks 2.
Reeks 4: Frank kwam enkel stukken achter in zijn partij tegen Didier maar had blijkbaar genoeg compensatie want hij won de partij. Franks’ naaste belager Maurice won van Ria en Frans verloor verrassend van René.
Reeks 5: Leo won andermaal zijn partij en is zo goed als zeker van promotie. Plaats 2 blijft vacant voor heel wat spelers en het beloven nog spannende partijen te worden voor de tweede promotie plaats.
Jef DM.
Dit bericht is geplaatst in nieuws. Bookmark de permalink.