Beker 2017

Verslag van Het Beker Tornooi 1/4de Finale – 19 juli 2017
Partij: De Meyer – Broekmans:
In een Hollandse opening stuurde wit de partij naar het Staunton-gambiet. Door onnauwkeurig spel van beide spelers in deze opening, bleef de stelling toch ongeveer in evenwicht, met een klein voordeel voor zwart. Patrik voelde zich duidelijk in zijn sas en begon op tempo te spelen. Dit brak hem echter zuur op en dit resulteerde in stukverlies. Het slaan van een witte centrumpion met het verkeerde stuk na dit stukverlies, was de aankondiging van een lange doodstrijd voor zwart. Wit fileerde zijn opponent tot deze enkel overbleef met een koning en paard. Opboksen tegen de witte overmacht;  koning, loper,paard en drie pionnen (weliswaar met een dubbelpion) was vragen om af te zien. Speculeren op “Pat” was de enige achterliggende gedachte die zwart had om door te spelen. Door de witte overmacht van stukken en tijd moest Patrik uiteindelijk berusten in zijn verlies.
Verder waren er nog de partijen van Crauwels tegen De Cock (met Symmetrisch Engels) en van Meulenbergs tegen Embrechts (met Grünfeld-Indisch, ruilvariant).
De partij van Hofman tegen Bellens werd niet gespeeld en kon Frans voor de tweede maal promoveren door forfait, nu naar de halve finale.
De paringen voor de 1/2de Finale op 26 juli 2017:
1- Jef Meulenbergs – Stan De Cock
2- Frans Bellens – Jef De Meyer

Raoul Heyndrickx

Dit bericht is geplaatst in nieuws. Bookmark de permalink.