Beker 2017

Verslag van Het Beker Tornooi 1/8ste Finale – 12 juli 2017
Door de wind, door de regen…..,  ideaal schaakweer.
Zestien moedige krijgers trokken ten strijde, de helft zou weerkeren, dat stond geschreven en gedrukt en voor acht was het gelukt.
Laten wij beginnen met waarschijnlijk de slechtste partij die ik ooit gespeeld heb: Crauwels versus Heyndrickx, op het bord verscheen een “Damegambiet: Chigorin Verdediging” aldus “Fritz”. Ik mocht de kleur kiezen en achteraf bleek dat ik beter met wit had gespeeld, door al die verkeerde zetten bracht ik mijzelf in een moeilijk parket en het was voor Frans dan ook gemakkelijk om te winnen.
De Partij: Geerts versus De Meyer:
Engels op onregelmatige wijze. Zwart wou zo vlug mogelijk de theorie verlaten en dit gebeurde op de vierde zet met  Ph6. Tactisch was het middenspel niet van het hoogste niveau maar “Fritz” vond toch geen grote fouten.
Uiteindelijk kon zwart heersen over de diagonaal: “a1-h8” en moest wit een pion inleveren. Er ontstond een eindspel met elk een paard en een zwarte loper. Wit stuurde aan op paardenruil en hoopte met zijn koning plus loper en zes pionnen, zwart met zijn pluspion tegen te houden. Misschien was het beter geweest voor Harry om zolang mogelijk loper en paard te behouden? Zwart manoeuvreerde zijn pionnen naar de witte velden en centraliseerde zijn koning. Wit werd opgescheept met drie pionnen op de zwarte velden op de koningsvleugel. Met een pion minder op de damevleugel werd dit een onhoudbare stelling voor wit en was verlies onafwendbaar.
De paringen voor de 1/4de Finale op 19 juli 2017:
1- Embrechts Jef – Meulenbergs Jef
2- Crauwels Frans – De Cock Stan
3- Hofman frank – Bellens Frans
4- Broekmans Patrik – De Meyer Jef
Wij wensen aan allen veel schaakplezier.
Raoul Heyndrickx
Dit bericht is geplaatst in nieuws. Bookmark de permalink.