2013-2014 SKD-Z Clubkampioenschap

Zowel in reeks 1A als 1B moesten de leiders alle zeilen bijzetten om geen punten te verliezen. Toch haalden beiden op de valreep de volle buit binnen.  “Het klokske” speelde in deze partijen weer een belangrijke rol. In een een mailtje van Alain, bleek zijn partij wel lang te hebben geduurd, maar was de spanning reeds op zet 10 uit de wedstrijd verdwenen, toen Jos een pion weggaf zonder compensatie. De winst was dus vlugger ” in de sacoge” dan de commentaar laat vermoeden. In 1A speelde Jef DM zich veilig door te winnen van Jules. Marc V won tegen Marc M en behoudt zo een goed uitzicht op een verlengd verblijf in reeks 1 volgend seizoen. Dat wordt een stuk moeilijker voor Rik, die door de uitslagen van gisteren verplicht is om zijn laatste partij te winnen, wil hij nog een kans maken op de barrage matchen. Rik heeft het lot niet meer in eigen handen. Zoals het er nu naar uit ziet, hebben Raymond en Bardhyl de beste kansen voor een ticket voor reeks 1 “next season”. In reeks 1B kunnen Erwin en Fred al gaan slapen zonder slaappillen te slikken. Het is  in de valies voor volgend seizoen! Zij blijven in reeks 1. Andere koek wordt het voor het behalen van plaats 5 en 6. Jef M is verplicht om zijn 2 partijen die hij nog moet spelen te winnen. Het is goed mogelijk dat  Hilde, Luc en Jef M met gelijke punten eindigen. Dan wordt het weer puzzelen.
In reeks 3 speelde Frans C op zekerheid en behoudt door zijn remise tegen Harry, de eerste plaats vóór Paul R (zijn dichtste achtervolger).
In reeks 4 en 5 blijft de jeugd op kop in hun reeks. Verrassende  winst van Jos en Johan in reeks 5, respectievelijk tegen Frank en Henri.
Reeks 6: Frans L won van Dick en Louisa en Yannick B speelden remise in een vooruitgeschoven wedstrijd.
Jef DM.

Dit bericht is geplaatst in nieuws. Bookmark de permalink.