SKD-Z Nieuws

De uitstap Den Grooten Oorlog was een succes over gans de lijn. Beklijvende bezoeken aan plaatsen waar tussen 1914 – 1918 dramatische wereldgeschiedenis werd geschreven. Opmerkelijk was de vaststelling dat er verschillende Engelse scholen, hulde kwamen brengen aan de gesneuvelde soldaten.Spijtig dat er tijd te kort was voor ons, om een grondig bezoek te brengen aan het “Flanders Field Museum”. De avond werd afgesloten met een pakkende “Last Post” aan de Menenpoort te Ieper. De uitstap was niet altijd even ernstig als we tot hiertoe lieten uitschijnen. Er was ook tijd voor ontspanning en het eten was niet alleen genoeg, het was ook lekker.
Intussen zat Daniel zijn hersens te pijnigen in Porec (Kroatië) tijdens het Europees Jeugdkampioenschap voor de – 10. De einduitslag 5.5/9 is louter cijfermatig een goed resultaat maar er werd meer verwacht, gezien zijn ELO-startpositie (2de plaats). Ja, om vooruitgang te boeken moet je af en toe eens verliezen en er nadien de juiste lessen uit trekken. Dat is intussen tijd al gebeurd denk ik want in de eerste ronde van het Antwerps Liga Kampioenschap heeft hij bij de experten gewonnen van Marcel Van Herck. In de open reeks zijn Hilde en Matthias actief.
In het Tornooi Jef Torfs werd ronde 5 gespeeld. Alain, voert momenteel de rangschikking aan met 4.5/5. Spijtig dat Marc Mathé  (4/4) te veel hinder ondervond van het politieke stakersgeweld. Hierdoor kwam hij te laat om deel te nemen aan ronde 5. Gelukkig is er na ronde 7 een inhaaldag voorzien.
2015-16 SKD-Z Clubkampioenschap: Niet vergeten in te schrijven, je hebt nog tijd tot 28 oktober.
Jef DM.
Dit bericht is geplaatst in nieuws. Bookmark de permalink.