SKD-Z 2015-2016 Clubkampioenschap

We hebben de jongste clubkampioen ooit in Deurne-Zuid !  Daniel Dardha werd verdiend clubkampioen 2015 – 2016  door in zijn laatste partij zeer overtuigend te winnen !
Leuke partijen met hier en daar grote blunders maar af en toe moet je eens een engelbewaarder hebben hé CamielΘ later meer er over !
Reeks 1:
Ismailaj vs Dardha D
In reeks 1 moest Daniel winnen om clubkampioen te worden wat hij ook zeer overtuigend deed ! In een Siciliaanse opening had Daniel vrij snel een stuk gewonnen maar wit had hier wel compensatie voor, het stuk meer dat Daniel had was een Loper op a8 met een pion van wit op  c6!  Wat je dus niet echt een stuk meer kan noemen !  Daniel speelde het heel sterk en gaf een stuk terug, ,scheurde de witte koningsstelling uit elkaar en won met een mooie mat-aanval !  Hiermee werd Onze Daniel verdiend Clubkampioen.
Reeks 2:
Crauwels vs Cop
Crauwels versus Cop, hier had de zwartspeler heel veel geluk, had de opening Chigorin helemaal mishandeld, zijn tegenstander Frans overzag eenvoudige damewinst, zie diagram:
image001
Pd5 !!
wit speelde echter  O-O  en toen moest Camiel even bekomen en ging direct een drankje halen, hij had het wel gezien maar kon er niks aan doen, enkel hopen !  en ja hoor hoop doet leven want Frans was zo vriendelijk om de Dame op het bord te laten staan ! De partij werd remise.
Serruys vs Goddé M
De Clubkampioen van Reeks 2 , ook een Jeugdspeler Matthias kreeg het zwaar te verduren tegen de Nummer 2 in de reeks, Serruys. In een koning-Indische opening ging het voor zwart helemaal mis, wit kreeg groot voordeel, even later gewonnen stelling maar de tijd van de witspeler was op ! met twee pionnen meer moest de witspeler met nog 2 min ko op de klok berusten in remise ! Moeten we ook even vermelden dat Matthias niet op de vlag speelde maar keurig remise voorstelde !
Reeks 3:
Bij Geerts en Michielsen kwam een Engelse opening op het bord, zwart koos voor een Slavische opstelling, in het middenspel kreeg zwart een zeer sterk paard en won in het verre eindspel, wie zegt er dat de Jeugd geen eindspel kent? Michielsen bewees het tegendeel !
Mathé vs Bruynseels
Bij Mathé versus Bruynseels kwam een rare opening op het bord  e4 Lc4  g6 , wit ging in het middenspel op Koningsaanval spelen maar vergat hierbij de veiligheid van zijn eigen koning en speelde ook zeer lang met een toren op  h1  minder !  Roger kwam vernietigend binnen op de damevleugel en won de partij.
Reeks 4:
Bij Keynen versus Hofman kwam het vogeltje op het bord, 1.f4 , dus wit kreeg snel groot voordeel en won eenvoudig de partij.
Bij Lies Michielsen versus Báckskai kwam een soort Hippo op het bord, wit leek lang voordeel te hebben maar uiteindelijk verzandde de partij toch in remise.
Alain Talon / Raoul Heyndrickx
Dit bericht is geplaatst in herbekijk. Bookmark de permalink.