SKD-Z 2015-2016 Clubkampioenschap

Het was weer een zeer spannende schaaknamiddag met, in heel wat reeksen, heel leuke partijen.
IMG_0224IMG_0227IMG_0225Carlsen
Reeks 1: Knors speelde met wit tegen Schuermans, Rudy begon met  1.Pf3  wat uiteindelijk na  Pc6  e4  en  e5  Lc4 over ging naar een rustige variant van het Italiaans met  d3  wat tegenwoordig ook op de top veel gespeeld wordt o.a. door de wereldkampioen Magnus Carlsen, de stelling bleef zeer lang in evenwicht tot de witspeler met weinig tijd op de klok een pion weggaf en hierdoor zakte heel de witte stelling in als een kaartenhuisje waardoor Robert mooi wist te winnen.
Onze voorzitter mocht het opnemen tegen Robbé, hier kwam een grand prix van het Siciliaans op het bord:  e4 c5  Pc3 Pc6  f4 g6 , wit koos hier echter voor het zeer rustige Le2 Lb5  of  Lc4 zijnde hoofdvarianten. Omdat Robbé geen  d6  had gespeeld kon wit  e5  doen en later met  Pe4  en  Lc5  groot voordeel hebben maar onze voorzitter was zo vriendelijk om remise voor te stellen zelfs als de zwartspeler nog 12 minuten KO had !
Stryckers met wit, hier kwam een versnelde draak op het bord, een prima opening voor de zwartspeler want deze speelde sneller dan zijn schaduw !  Fred blunderde een stuk, op dat moment had Baskim slechts 5 minuten tijd verbruikt voor heel de partij en won vrij eenvoudig.
Bij de wedstrijd Dardha B. versus Michiels kwam een “Scheveninger” op het bord waarbij de witspeler geen enkele winstpoging ondernam en al snel kwamen beide spelers remise overeen.
Reeks 2: Bij de wedstrijd  Van Dingenen versus Cop kwam een “Grûnfeld” op het bord waar je als zwartspeler enkel van kan dromen, wit had een “isolani” en zwart ook nog eens het sterke paard op veld  d5 , het was dan ook verbazend dat deze partij toch in remise eindigde.
Bij Stan De Cock , met wit, kwam een “Najdorf” op het bord waarbij Frans Crauwels de kwaliteit verloor, wit vond het blijkbaar nodig om de kwaliteit terug te geven maar won uiteindelijk wel het eindspel.
In de partij van Serruys tegen Roegiers kwam er “Catalaans” op het bord dat overging naar “Tarrasch”, wit kreeg eerst mooi voordeel maar daarna kon zwart het toch gelijk maken, uiteindelijk in tijdnoodfase kon wit toch het punt binnen halen.
Goddé Matthias met wit, won vrij gemakkelijk tegen Jef Embrechts.
Reeks 6: Hier had de grootste verrassing van de dag plaats, koploper Ivo Ruts liet zich plots mat zetten met een paard op  h3 , Louisa kon het zelf bijna niet geloven !
A Talon / Raoul H
Dit bericht is geplaatst in herbekijk. Bookmark de permalink.