SKD-Z 2015-2016 Clubkampioenschap

Reeks 1:  Robert kwam in een voorbereidende variant van het Siciliaans terecht en kwam slecht te staan. Wat vooral opviel was het tijdsverbruik; Daniël had in de opening nog geen 15 min verbruikt. Robert liet op zeker moment twee torens en een paard hangen, Daniël ging echter mee spelen op de tijd van Robert en overzag een aantal dingen maar uiteindelijk bleek de vrijpion op de E-lijn van Daniël fataal te zijn.
Rudy met zwart kreeg Birth tegen, is dat niet het patent van Fred?? Wit speelde de opening iets te agressief en kreeg hierdoor twee enorme zwaktes wat op mooie wijze tot winst werd omgezet door Rudy.
Bij Jef en onze voorzitter kwam het Engels op het bord, de partij werd remise, een partij met wisselende kansen. Bij Robbé en Stryckers kwam het Hollands op het bord ook deze partij werd remise.
Reeks 2:  Hilde had eerst mooi voordeel, speelde dan het verkeerde plan en kwam slechter te staan maar wist toch nog te winnen. Leo mocht met wit tegen de koploper Henri, deze koos voor de Oersolide Caro Kann, Leo koos voor de scherpe “Van der Wiel-variant” in de doorschuif, koos het verkeerde plan en zwart won met een mooie aanval.
Frans Crauwels zag zijn gewonnen stelling als sneeuw voor  de zon verdwijnen met remise als gevolg. Edwin moest met wit tegen Matthias, hier kwam  een b3 op het bord wat overging in een engelse opening waarbij wit ruimtelijk voordeel kreeg maar toch werd de partij uiteindelijk remise.
Reeks 3:  Jeugdtalent Michielsen won op overtuigende manier van Jacques Van Laer die een missing beging in de opening.
In de partij Bruynseels versus Roofthoofd verscheen een KI waar je als zwartspeler van kan dromen, Roger won de partij.
Harry ( speelde het Neventornooi) had duidelijk zijn dag niet en kwam hopeloos verloren te staan,  witspeler Hugo was echter zo vriendelijk om zo snel te spelen en te blunderen zodat Harry uiteindelijk toch nog won.
Reeks 5:  Yannick Van Dyck won van Daponte.
A. TALON/HR
Dit bericht is geplaatst in nieuws. Bookmark de permalink.